Υλικά: - 2 φύλλα σφολιάτας
- 500γρ. ασπρομανίταρα (ή 500γρ. κατεψυγμένα, κομμένα για ευκολία)
- 200γρ. πατάτες ελαφρώς βρασμένες
- 2 πράσα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές άσπρο κρασί
- 1 μικρό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Πλένουμε τα πράσα και ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε πλύνει και κόψει σε λεπτές φέτες (ή τα κατεψυγμένα). Μόλις φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βγάζουμε απ'τη φωτιά. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα λαδωμένο ταψάκι και απλώνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κι αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 50 λεπτά. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7442 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |