Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Κουλουράκια καρότου ή καυτερής πιπεριάς
Κουλουράκια καρότου ή καυτερής πιπεριάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 08/02/09
past_400
φωτογραφία από το μέλος : voula
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  • 1 πακέτο αλεύρι ΑΠ κόκκινο πού φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1-2 μεγάλα τριμμένα καρότα
  • η εάν τά θέλω καυτερά δεν βάζω καρότα και αντικαθιστώ με τριμμένη πιπεριά γλυκιά πράσινη
και προσθέτω στην μύτη του κουταλιού
  • λίγο τριμμένη σκόνη κοκκινοπίπερου {καγιέν}.{προσοχή μην τρίψουμε τά μάτια μας ! Αν συμβεί τότε ξεπλένουμε με άφθονο νερό}
Εκτέλεση
Ζυμώνω ζύμη μαλακή και πλάθω λεπτά κουλουράκια τά βάζω σε λαδωμένο ταψί και ψήνω έως ότου ροδίσουν απαλά.

Καλη επιτυχια !!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 25340
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 10-02-2009 00:01
 
τι είναι το αλεύρι ΑΠ ?
 
ekaterini
2. 10-02-2009 01:00
 
φαντάζομαι είναι το φαριν ΑΠ :p
 
ArXoS
3. 11-02-2009 15:33
 
Ενα ειναι το απ! Το φαριν απ, ή όλα αυτά που φουσκώνουν μόνα τους. 
Σε περιπτωση που βαλετε απο τα μπλε του κιλου (για ολες τις χρησεις ) τοτε προσθετετε μέϊκιν παουντερ για καθε μισο κιλο αλευρι, 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού και το κάνετε σαν φαριν απ !
 
pastaflora
4. 10-02-2009 14:37
 
Αυτά τα κουλουράκια τα κάνω και εγώ και είναι πολύ νοστιμα. Την εκδοχή με την πιπεριά δεν την ήξερα θα τη δοκιμάσω άμεσα. Ευχαριστούμε Pastaflora για τις συνταγές σου.
 
voula
5. 05-03-2009 20:22
 
Τα κουλουράκια αυτά είναι υπέροχα δυστυχώς την εκδοχή με την πιπεριά την δοκίμασα πρόσφατα σε μια φίλη που έκοψε απο τον κήπο της πιπεριά και τα έφτιαξε αλλά έκανε λάθος και έβαλε πολύ καυτερή πιπεριά και βγάζαμε καπνούς από τα αυτιά :( :(
 
vanpet
6. 05-03-2009 22:45
 
vanpet, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά για το άρωμα, και λίγη σκόνη (ελάχιστη) καυτερού κοκκινοπίπερου, προσοχή μόνον μην ακουμπίσετε τα μάτια σας και τα ευαίσθητα όργανα (!) γιατί καήκατε.¨οσο νερό κρύο κι αν ρίξετε... καλλίτερα με γάντια. Αν βάλετε ελάχιστη θα γίνουν απίθανα, και βάλτε και γλυκειά σκόνη πάπρικας.Ειναι ασφαλέστερη!
 
pastaflora
7. 16-05-2009 08:27
 
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΥΤΕΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ..... ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...) ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΧΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑΚΙΑ.... ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΙΨΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ, ΕΤΣΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, PASTAFLORA
 
REBEKKA
8. 16-05-2009 12:41
 
ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΡΕΒΕΚΚΑ! 
 
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ!Απο Σεσσαλονικη η απο Βολο μου γραφεις; Έτσι απλά ερωτώ?....  
Στο προηγούμενο σχόλιό μου έχω εξηγήσει αυτά που με ρωτάς, αλλά και πως να ...προστατευθής. Και βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι πιπεριά θέλεις, αλλά πρόσεχε! Καλή επιτυχία, Με αυτά δεν παίρνει κιλά είναι δίγουρα διαίτης!...
 
pastaflora
9. 03-11-2009 17:19
 
Αυτά τα κουλουράκια όπως γράφω και πιο πάνω είναι πολύ νόστιμα. Μόνο που εγώ βάζω αλεύρι απλό και μετράω τα κρασί και το λάδι με το ίδιο ποτήρι. Στη μισή ζύμη έχω βάλει καρότο και τ΄άλλα είναι απλά. Κάποιες άλλες φορές βάζω και μια κούπα αλευρι ολικής άλεσης. Το αλέυρι εξαρτάται από την ποσότητα των υγρών. εγώ που μετράω με ποτήρι νερού χρειάζεται κάτι λιγότερο από κιλό. ψήνω πάνω σε χαρτί ψησίματος στους 180 βαρθμούς
 
voula
10. 03-11-2009 17:21
 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα γιατί τα κουλουράκια μας πλάθονται πιο εύκολα
 
voula
11. 03-11-2009 19:12
 
Βούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για την φωτό, νάσαι καλά. 
 
Λοιπόν όσον αφορά την ξεκούραση της ζύμης, δεν ξεκουράζεταιη ζύμη, αλλά σε αυτό το διάστημα αναπτύσεται η γλουτένη στο άμυλο, και αυτό την βοηθά την ζύμη να γίνει αφράτη και να πλάθεται πιό εύκολα.
 
pastaflora
12. 03-03-2010 09:37
 
Πολύ εύκολη συνταγή και τέλειο αποτέλεσμα!!! Ευχαριστώ πολύ!!! :)
 
Haroula
13. 22-04-2010 09:59
 
Pastaflora μου, μετά από ένα χρόνο - σχεδόν- αξιώνομαι να σου απαντήσω. Όχι δεν σου γράφω ούτε από Βόλο ούτε από Σαλονίκη, αν και πολύ θα μου άρεσε... Από Αθήνα γράφω. Αλλά ο σύζυγος έχει καταγωγή από Θεσσαλονίκη, εξ ου και η λατρεία στα καυτερά.... Φιλιά πολλά. Σήμερα θα φτιάξω τα κουλουράκια σου, αν και ο σύζυγος δεν έχασε ακόμη τα κιλάκια του.... Και οι δυο έχουμε πάρει την ανιούσα... Δυστυχώς! Αλλά, αν δεν τα φτιάξω, θα σκάσω!!!!!!
 
Rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )