Μία συνταγή που είχα κρατήσει από ένα ελληνικό παλιό περιδικό και που την φτιάχνω πολύ συχνά. Παραθέτω την συνταγή όπως ακριβώς την είχα βρει. Εγώ όμως βάζω πάντα περισσότερο σκόρδο, μαιντανό και λάδι. Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κουτ. γλ. μουσστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος , τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκρίλ και από τις δύο πλευρές.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα αραιώνοντας την μουστάρδα με το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε μέχρις ότου γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε μία στρώση μελιτζάνες, αλείφουμε με την σάλτσα και τις πασπαλίζουμε με το μαιντανό και το σκόρδο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
- Τις αφήνουμε μία μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8440 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |