Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Κοτόπουλο κρασάτο με πράσινες ελιές
Κοτόπουλο κρασάτο με πράσινες ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07

Yλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο 1-1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζ. του καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο θυμάρι
40 ελιές πράσινες που θα τους βγάλετε το κουκούτσι. - 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Tips
Πάει υπέροχα με πατάτες τηγανητές ή φούρνου και με μια πλούσια τοματοσαλάτα με μπόλικη αντράκλα (γλιστρίδα).

Eκτέλεση:
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το λάδι.
Bάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδίσουν
Σβήνετε με το κρασί και τις αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Όταν η σάλτσα σχεδόν έχει εξατμιστεί, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τις ελιές.
Aλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε λίγο νεράκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά της ώρας.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/06/07 )