ΜΑΝΤΙ Τούρκικο Από την Κωνσταντινούπολη!
Υλικά
Για την ζύμη:
- Αλεύρι
- Νερό
- 2 αυγά
- λίγο βούτυρο και άλλο τόσο λάδι.
Για την γέμιση:
- Κιμά μοσχαρίσιο , ή μόνο αρνίσιο.
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ελάχιστο μπούκοβο σκόνη καυτερό
- αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό,
- πιπέρι μαύρο και
- αλάτι.
Για το μαγείρεμα: 2ου τρόπου.
- 1-2 κουταλιές πελτέ και
- έξτρα ποσότητα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Λίγο νερό
Εκτέλεση - Ανοίγω φύλλο και το κόβω σαν χοντρές χυλοπίτες και φαρδιές 2χ2. Κάνω το μείγμα της γέμισης, και βάζω από ελάχιστη ποσότητα επάνω στις χυλοπίτες και κλείνω τις χυλοπίτες στα 2 πλαϊνά σαν βαρκούλες.
- Τα βάζω σε ένα ταψάκι στην σειρά., μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί.
Κατόπιν , τα μαγειρεύω με δύο τρόπους : 1ος- Κάνω σάλτσα με ντομάτα φρέσκια και αραιή, και αρκετό νεράκι να τα σκεπάζει, και αλατοπιπερώνω και ελάχιστο λάδι ή βούτυρο, και από επάνω τριμμένο τυρί. Ψήνω στον φούρνο μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. Μοιάζει σαν τα κανελόνια σε γεύση. 2ος – Σοτάρω σε λάδι, πιπεριά ντομάτα αλάτι πιπέρι, και λίγο πελτέ, ρίχνω και νεράκι όσο χρειάζεται να βράσουν και ρίχνω μόλις πάρει βράσει το νερό όλα τα μαντί στην κατσαρόλα. Τα βράζω για λίγο, διότι είναι φρέσκια η ζύμη και δεν θέλουν πολύ βράσιμο, και τα σερβίρω με 5-6 σκελίδες σκόρδο αλάτι , σάλτσα και γιαούρτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και ξερό διόσμο ανακατεμμένα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8939 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |