Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Μαντί Νο.02 (Από την Κωνσταντινούπολη!)
Μαντί Νο.02 (Από την Κωνσταντινούπολη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 11/02/09
ΜΑΝΤΙ Τούρκικο Από την Κωνσταντινούπολη!
Υλικά
Για την ζύμη:
  • Αλεύρι
  • Νερό
  • 2 αυγά
  • λίγο βούτυρο και άλλο τόσο λάδι.
Για την γέμιση:
  • Κιμά μοσχαρίσιο , ή μόνο αρνίσιο.
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο μπούκοβο σκόνη καυτερό
  • αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό,
  • πιπέρι μαύρο και
  • αλάτι.
Για το μαγείρεμα: 2ου τρόπου.
  • 1-2 κουταλιές πελτέ και
  • έξτρα ποσότητα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Λίγο νερό
Εκτέλεση
  • Ανοίγω φύλλο και το κόβω σαν χοντρές χυλοπίτες και φαρδιές 2χ2. Κάνω το μείγμα της γέμισης, και βάζω από ελάχιστη ποσότητα επάνω στις χυλοπίτες και κλείνω τις χυλοπίτες στα 2 πλαϊνά σαν βαρκούλες.
  • Τα βάζω σε ένα ταψάκι στην σειρά., μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί.

Κατόπιν , τα μαγειρεύω με δύο τρόπους :

1ος- Κάνω σάλτσα με ντομάτα φρέσκια και αραιή, και αρκετό νεράκι να τα σκεπάζει, και αλατοπιπερώνω και ελάχιστο λάδι ή βούτυρο, και από επάνω τριμμένο τυρί. Ψήνω στον φούρνο μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. Μοιάζει σαν τα κανελόνια σε γεύση.

2ος – Σοτάρω σε λάδι, πιπεριά ντομάτα αλάτι πιπέρι, και λίγο πελτέ, ρίχνω και νεράκι όσο χρειάζεται να βράσουν και ρίχνω μόλις πάρει βράσει το νερό όλα τα μαντί στην κατσαρόλα. Τα βράζω για λίγο, διότι είναι φρέσκια η ζύμη και δεν θέλουν πολύ βράσιμο, και τα σερβίρω με 5-6 σκελίδες σκόρδο αλάτι , σάλτσα και γιαούρτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και ξερό διόσμο ανακατεμμένα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7807
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-02-2009 11:56
 
Αγαπημένο φαγητό, τόσο που το αγοράζω από περίπτερο Αρμενίων όταν έχουν γιορτή. Το φυλάω σε σακκουλάκια στην κατάψυξη και τα μαγειρεύω χωρίς ντομάτα στο φούρνο σε ζωμό κοτόπουλου. Ακολουθει το σερβίρισμα με το γιαούρτι όπως το λές Pastaflora μου και είναι γιάμι.
 
Nena
2. 12-02-2009 16:19
 
Pastaflora είχα δει τη συνταγή της Mary για το μαντί κι αυτό που περιγράφεις εσύ λίγο διαφέρει,θα μου πεις βέβαια ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που γίνονται κάποια φαγητά!!
 
xanthibax
3. 12-02-2009 18:32
 
Εχω πολλές φίλες Πολίτισσες, και το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο... και η Νένα που το αγόρασε από τους Αρμενίους έτσι το έφαγε. ομως κάθε φαγητό μπορεί να έχει και την παραλλαγή του , γιατί όχι και το δικό σου Ξανθούλα μου ή της Μαίρης;
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός