Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουλουράκια σμυρνέικα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από PETROULA   
Πέμπτη, 12/02/09
Υλικά
  • 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
  • 320γρ Νεα φυτινη+5%Βουτυρο γαλακτος
  • 1κ.γλ. κοφτό σόδα
  • 1 δαχτυλάκι (σε κρασοπότηρο) κονιάκ
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • περίπου 1 κιλό αλέυρι για όλες τισ χρήσεις
  • 1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
  • Αφού διαλύσω την σόδα μέσα στο κονιάκ ανακατεύω όλα τα υλικά και ρίχνω λίγο λίγο το αλέυρι.
  • Απλώνω λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετώ τα κουλουράκια.
  • Ψήνω στους 180 για 20' με 30'

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13159
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-02-2009 16:11
 
Ωραία η συνταγή σου αλλά λίγο περισσότερα πράγματα θα περίμενα ως προς τη διαδικασία.
 
xanthibax
2. 12-02-2009 18:30
 
Ξανθή νομίζω έχεις δίκιο. Και εγώ θα ήθελα λίγες περισσότερες λεπτομέρεις για την παρασκευή. Ας πούμε δεν πρέπει το βούτυρο να το χτυπήσουμε με την ζάχαρη πρώτα και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά? Αν μπορείς Πετρούλα να μας εξηγήσεις γιατί αυτή η συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα :)
 
ekaterini
3. 13-02-2009 10:18
 
Συγγνώμη αλλά ήταν η πρώτη συνταγή που δημοσίευσα και είχα λίγο άγχος με το χρόνο.Χτυπάω τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κονιάκ με τη σόδα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα στην αρχή με το MIXER και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο αλέυρι.Όσο είναιακόμα υγρό χτυπάω με το ΜΙΧΕΡ μετά συνεχίζω με τα χέρια.Ρίχνω τόσο αλέυρι μέχρι να μη κολλάει πία στο τάπερ και στα χέρια μου.Πλάθω τα κουλουράκια και τα αλέιφω με το χτυπημένο αυγό. Μετά φουρνίζω. Καλή επιτυχία!!!!
 
PETROULA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )