Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες με μπρόκολο και ροκφόρ
Πέννες με μπρόκολο και ροκφόρ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Τρίτη, 05/06/07
Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. Πένες Barilla
  • ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο στον ατμό
  • 1 κρέμα γάλακτος 330 (κάνει και light)
  • 150 γρ. Ροκφόρ
  • Λίγο βούτυρο
  • Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
ράζουμε τα μακαρόνια. Κρατάμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα μακαρόνια.Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράσει. Ρίχουμε το μπρόκολο το ροκφόρ.
Σε περίπτωση που σας φαίνεται πηκτή ρίχνετε λίγο από τε νεράκι των μακαρονιών που κρατήσατε.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα (θέλει 5 λεπτά περίπου) και ρίχουμε τις πένες. Ανακατεύω καλά.
Σερβίρω και ρίχνω παρμεζάνα και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11939
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 19-11-2008 22:43
 
Δίνει περισσότερη νοστιμιά αν βράσεις το μπρόκολο σε νέρο το οποίο στη συνέχει χρησιμοποιείς για να βράσεις και τα μακαρόνια. Επίσης δίνει ωραία γεύση και λίγο σκόρδο στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος.
 
ACHILLES

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός