Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σαλτσα με γαρίδες για γαριδομακαρονάδα
Σαλτσα με γαρίδες για γαριδομακαρονάδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από PETROULA   
Πέμπτη, 12/02/09

Συνταγή της μαμας μου νοστιμη και καυτερουλα

Υλικά
  • Μισο κιλο γαρίδες Νο3
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά κομματάκια
  • μισο κ.γλ.μουστάρδα
  • 1 φλ.τσαγιού μαιντανός
  • μισό κουτί έτοιμος ντοματοχυμός ή φρέσκιες ντομάτες
  • αλάτι ,πιπέρι, πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και ρίχνω την ντομάτα.
  • σιγοβράζω λίγο και ρίχνω την πιπεριά, το σκόρδο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, μαιντανό και μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό.
  • Στο τέλος ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για άλλα 8 λεπτά.

Αν θέλετε πρίν ρίξετε τις γαρίδες μπορείτε να τις καθαρίσετε και να αφήσετε όμως τα κεφάλια και τις ουρίτσες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-02-2009 22:08
 
Ωραία η σάλτσα σου θα την προτιμούσα χωρίς μαϊντανό, νομίζω είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει!!
 
xanthibax
2. 13-02-2009 01:27
 
Στη σάλτσα αυτή, αφού αφαιρέσω τις γαρίδες, προσθέτω νερό και βράζω τα μακαρόνια. Εχω νερό από δίπλα ζεστό και κάθε τόσο που σώνεται προσθέτω μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια όσο θέλω κι όσο πρέπει. Ο μαϊντανός του πάει ξανθή, μόνο που δεν πρέπει να μπει και να βράσει στη σάλτσα αλλά να πέσει φρέσκος πάνω στα μακαρόνια που σερβίρουμε.΄Ετσι κρατά το άρωμά του και το χρώμα του ζωηρό.
 
Nena
3. 13-02-2009 09:53
 
Μπορεί να έχετε δίκιο για τον μαϊντανό άν και εγώ τον βάζω την ώρα που βράζει η σάλτσα πρός το τέλος. Δεν έγραψα για να ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια γιατι ήθελα να σας πώ και το ξέχασα ότι πάει πολύ ωραία και με ρυζάκι. Το βάζω σε φόρμα τάπερ στρογγυλή με τρύπα στη μέση το ξεφορμάρω σε πιατέλα και μετά γεμίζω την τρύπα με την σάλτσα και στολίζω τις γαρίδες πάνω στο ρύζι. Ευχαριστώ κορίτσια
 
PETROULA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )