Συνταγή και αυτή κλεμμένη από κάποιο παλιό ελληνικό περιοδικό.Το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρη, θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
- 3 κιλά πράσινες ντομάτες
- 1/2 κιλό σέλινο
- 300 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 6 κόκκινες μικρές πιπεριές ή 3 μεγάλες
- 150 γρ. χοντρό αλάτι
- άφθονο ελαιόλαδο
- 4 βαζάκια των 250 γρ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 4 χιλιοστών. Τις βάζουμε σε μεγάλο σκεύος (προσοχή όχι από αλουμίνιο) και προσθέτουμε το σέλινο σε κομματάκια, το σκόρδο σε φέτες, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές μεγάλα κομμάτια.
- Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 24 ώρες, ανακινώντας το σκεύος κάθε τόσο.
- Μετά από 24 ώρες στύβουμε με τα χέρια μας τις ντομάτες και τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε άλλο σκεύος όπου προσθέτουμε και τις ελιές.Αποστειρώνουμε τα βαζάκια (θα βρείτε τον τρόπο στο site της μάσας στο άρθρο συντήρηση τροφίμων από την Αρχοντία) και γεμίζουμε τα βαζάκια, αφήνοντας περιθώριο περίπου ενός χιλιοστού από το στόμιο.
- Συμπληρώνουμε την απαραίτητη ποσότητα λαδιού και κλείνουμε τα βαζάκια, αφήνοντάς τα να ξεκουραστούν για μία ακόμη ημέρα. Στη συνέχεια ελέγχουμε το επίπεδο λαδιού στα βαζάκια και αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο, έτσι ώστε να τα γεμίσουμε εντελώς.
- Τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε επί ένα μήνα.
Σημείωση Κάτι φορές που βαριέμαι να αποστειρώσω τα βάζα μου, απλά τα βάζω στο ψυγείο Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 39601 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |