Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πράσινες ντομάτες τουρσί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Πέμπτη, 12/02/09

Συνταγή και αυτή κλεμμένη από κάποιο παλιό ελληνικό περιοδικό.Το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρη, θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
  • 3 κιλά πράσινες ντομάτες
  • 1/2 κιλό σέλινο
  • 300 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 6 κόκκινες μικρές πιπεριές ή 3 μεγάλες
  • 150 γρ. χοντρό αλάτι
  • άφθονο ελαιόλαδο
  • 4 βαζάκια των 250 γρ.

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 4 χιλιοστών. Τις βάζουμε σε μεγάλο σκεύος (προσοχή όχι από αλουμίνιο) και προσθέτουμε το σέλινο σε κομματάκια, το σκόρδο σε φέτες, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές μεγάλα κομμάτια.
  • Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 24 ώρες, ανακινώντας το σκεύος κάθε τόσο.
  • Μετά από 24 ώρες στύβουμε με τα χέρια μας τις ντομάτες και τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε άλλο σκεύος όπου προσθέτουμε και τις ελιές.Αποστειρώνουμε τα βαζάκια (θα βρείτε τον τρόπο στο site της μάσας στο άρθρο συντήρηση τροφίμων από την Αρχοντία) και γεμίζουμε τα βαζάκια, αφήνοντας περιθώριο περίπου ενός χιλιοστού από το στόμιο. 
  • Συμπληρώνουμε την απαραίτητη ποσότητα λαδιού και κλείνουμε τα βαζάκια, αφήνοντάς τα να ξεκουραστούν για μία ακόμη ημέρα. Στη συνέχεια ελέγχουμε το επίπεδο λαδιού στα βαζάκια και αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο, έτσι ώστε να τα γεμίσουμε εντελώς.
  • Τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε επί ένα μήνα.

Σημείωση
Κάτι φορές που βαριέμαι να αποστειρώσω τα βάζα μου, απλά τα βάζω στο ψυγείο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 36185
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 13-02-2009 16:32
 
Υ πέροχος μεζές για ουζάκι,τσίπουρο ή ρακομελιά.Οι πιπεριές θα είναι καυτερές νομίζω.
 
iwanna
2. 13-02-2009 18:52
 
Ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός Ιωάννα. Εγώ καμμιά φορά βάζω μισές μισές.
 
ekaterini
3. 13-02-2009 18:56
 
Tα 2 24ωρα που τις αφήνουμε, τις βάζουμε στο ψυγείο?
 
Ranja
4. 13-02-2009 21:24
 
Μου έφερες στο μυαλό μνήμες παλιές αγαπημένες, τον μπαμπά μου να φτιάχνει ένα μεγάλο βαρέλι με τουρσί ντομάτες μόνο που εκείνος πρόσθετε και λάχανο και καρότα.  
Πάνε πολλά χρόνια από αυτά!!δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω, εμείς δεν τρώμε τουρσί αλλά κι η θύμηση και μόνο ήταν κάτι καταπληκτικό!!Να είσαι καλά Κάτια!!!
 
xanthibax
5. 13-02-2009 22:17
 
όχι στο ψυγείο Ράνια
 
ekaterini
6. 17-02-2009 15:51
 
Εγώ πάλι και στη λέξη τουρσί μου τρέχουνε τα σάλια. Ωραίος μεζές.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )