Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τα μήλα της Χιονάτης (κομπόστα μήλων) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 12/02/09

Σήμερα θα σα δώσω μια πολύ υγιεινή, νόστιμη και πολύ εμφανίσημη κομπόστα για όλους και ιδίως θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να φάνε κι άλλη... ειναι : ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ...ΧΙΟΝΑΤΗΣ!

Θα χρειαστούμε :
  • Μ4ήλα καθαρισμένα ολόκληρα, που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο τους τα κουκούτσια, με το ειδικό μηχάνημα.
  • 1 ποτήρι νερό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών με ασπαρτάμη, ή splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)
  • 1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
  • σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού χωρίς αλκοόλ) από 1 κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1 κουτσλά σούπας περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.
Εκτέλεση
  • Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα, την κανέλα, το νερό και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και να αχνιστούν τα μήλα σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα.
  • Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και ρίχνουμε το σιρόπι της γρεναδίνης στο κέντρο του καθε μήλου από μιά κουταλιά, και γύρω γύρω από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες.
  • Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι εκεί που είναι αχρωμάτιστα.
  • Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβήνουμε την φωτιά

Η κομπόστα μας είναι έτοιμη υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη. Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη πιό υγιεινή από την άσπρη....


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14516
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 13-02-2009 15:57
 
Πολύ μου άρεσε! Μα πιο πολύ από όλα το όνομα της συνταγής! Εγώ να σου πω θα το συνοδέψω και με μια μπάλα παγωτο:)
 
stamkoz
2. 13-02-2009 18:48
 
μμμμμμ Μούρλιαααααααααααααααα!!!!!!!!!!
 
pastaflora
3. 16-02-2009 18:56
 
Σύμφωνα με το γνωστό παραμύθι, τα μήλα που πρόσφερε η κακή μάγισσα στην Χιονάτη ήταν γεμάτα δηλητήριο, τα συγκεκριμένα όμως ήταν γεμάτα γλύκα και άρωμα..νά'σαι καλά pastaflora... 
 
ata
4. 16-02-2009 13:54
 
Εισήχθη! Ω, να μου μάθεις κι εμένα το κόλπο γιατί όποτε δοκίμασα με τις οδηγίες δεν κατάφερα τίποτα. 
Pastaflora μπράβο σου για πολλοστή φορά.
 
Nena
5. 16-02-2009 15:52
 
Πολλή ωραία η φωτο, σου πέτυχαν τελεια έχω πολλή χαρά!!! 
 
Νένα μου για ποιό κόλπο μιλάς: η συνταγή είναι εδώ , δοκιμασμενη, όλες την πέτυχαν! άν εννοείς κάτι άλλο πές μου να σε βοηθήσω...!
 
pastaflora
6. 17-02-2009 15:50
 
Καλή μου για το κόλπο να βάζω φωτογραφία σε κείμενο μιλάω.
 
Nena
7. 17-02-2009 16:08
 
Με το αντιγραφή και το επικόλλησι, όπως κανω και με το κείμενο που τοστέλω κατευθείαν από το βιβλίο μου που τοι έχω σε ηλεκτρονική μορφή στον υπολογιστή μου. Βέβαια δεν έχω σε όλα φωτό, αλλά όπου έχω...στο τσάτ δεν μπαίνεις; 
Φιλάκια
 
pastaflora
8. 28-04-2009 16:14
 
ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ?
 
TESSI
9. 28-04-2009 21:25
 
TESSI, τί εννοείς: εμείς μιλάμε για την φωτογρφία της συνταγής που κόλλησε η ΑΤΑ. Διευκρίνησέ μου να σου απαντήσω ευχαρίστως...!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/06/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός