Σήμερα θα σα δώσω μια πολύ υγιεινή, νόστιμη και πολύ εμφανίσημη κομπόστα για όλους και ιδίως θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να φάνε κι άλλη... ειναι : ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ...ΧΙΟΝΑΤΗΣ! Θα χρειαστούμε :
- Μήλα καθαρισμένα ολόκληρα, που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο τους τα κουκούτσια, με το ειδικό μηχάνημα.
- 1 ποτήρι νερό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών με ασπαρτάμη, ή splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)
- 1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
- σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού χωρίς αλκοόλ) από 1 κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1 κουτσλά σούπας περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.
Εκτέλεση - Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα, την κανέλα, το νερό και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και να αχνιστούν τα μήλα σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα.
- Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και ρίχνουμε το σιρόπι της γρεναδίνης στο κέντρο του καθε μήλου από μιά κουταλιά, και γύρω γύρω από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες.
- Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι εκεί που είναι αχρωμάτιστα.
- Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβήνουμε την φωτιά
Η κομπόστα μας είναι έτοιμη υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη. Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη πιό υγιεινή από την άσπρη.... Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 17561 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |