Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλώσσες α λα κρεμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από stamkoz   
Πέμπτη, 12/02/09
dsc00160_400
Υλικά
  • 4 φιλέτα γλώσσα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουτάκι κρέμμα γάλακτος ελαφρυά
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • πάπρικα
  • 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • αλεύρι (περίπου 1 ποτήρι)
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
  • σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις γλώσσες στο γάλα και τις αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το κρασί και το χυμό από το λεμόνι σε ένα τηγανάκι.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τον μαιντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
  • Βγάζουμε τις γλώσσες από το γάλα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και αλευρώνουμε τις γλώσσες.
  • Τις τηγανίζουμε στο σησαμέλαιο.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

(Στη φώτο είναι με πατάτες οι οποίες έχουν τηγανιστεί σε σησαμέλαιο και έγιναν υπέροχες!!!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13885
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 13-02-2009 18:53
 
γλωσσες τρωμε συχνα , και θα δοκιμαστει οπως και δηποτε!
 
frankie
2. 13-02-2009 21:25
 
Ζωή κάθε μέρα και μια πολύ ωραία ιδέα μας προσφέρεις!!Μπράβο!!!
 
xanthibax
3. 16-02-2009 09:10
 
Ξανθή σε ευχαριστώ!Τι καλά λόγια :)
 
stamkoz
4. 22-08-2009 21:42
 
Από ψάρια δεν τρώω τίποτα άλλο παρά γλώσσες και ειλικρινά η συνταγή σου δοκιμαστεί και θα τιμιθεί δεόντος. 
ΜΠΡΆΒΟ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ ΣΥΝΤΑΓΉ.
 
chris09

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/09/10 )