Υλικά - 4 φιλέτα γλώσσα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 κουτάκι κρέμμα γάλακτος ελαφρυά
- 1 λεμόνι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- πάπρικα
- 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
- αλεύρι (περίπου 1 ποτήρι)
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
- σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις γλώσσες στο γάλα και τις αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το κρασί και το χυμό από το λεμόνι σε ένα τηγανάκι.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τον μαιντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
- Βγάζουμε τις γλώσσες από το γάλα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και αλευρώνουμε τις γλώσσες.
- Τις τηγανίζουμε στο σησαμέλαιο.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα.
(Στη φώτο είναι με πατάτες οι οποίες έχουν τηγανιστεί σε σησαμέλαιο και έγιναν υπέροχες!!!) Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13885 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |