Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών
Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 13/02/09
Καθόλου πικρές και πολύ αρωματικές! Τρώγονται όπως είναι, χρησιμεύουν για γαρνίρισμα παγωτού ή άλλων γλυκών, για κρέπες, ή για σοκολατάκια βουτηγμένες σε μαύρη ή λευκή σοκολάτα.
Υλικά
  • 3 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια (ή ανάλογη ποσότητα λεμονιών ή γρέιπ φρουτ)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • προαιρετικά 2 λωβοί πράσινου καρδάμωμου (κακουλέ) για άρωμα - ανοίγουμε τους λωβούς και χρησιμοποιούμε τα σποράκια
(για άρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ότι θέλετε, γαρύφαλο, αστεροειδές, βανίλια, ή τίποτα)
Εκτέλεση
  •  Πλένουμε πολύ καλά, τρίβοντας τα πορτοκάλια καλά με καινούριο συρμάτινο σφουγκάρι. Στύβουμε τα πορτοκάλια και δίνουμε το χυμό στο παιδί.
  • Αφαιρούμε από τις πορτοκαλόκουπες μια ροδέλα γύρω από το κοτσάνι και γύρω από τον αφαλό, και κόβουμε σε μπαστουνάκια όπως είναι, με τα υπολείμματα της σάρκας επάνω τους.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό, να πάρει βράση για 2-3 λεπτά, πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε... 4 νερά πετάμε.
  • Βάζουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τα σπόρια του καρδάμωμου, και μόλις βράσει ρίχνουμε τις φλούδες. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να γίνουν διάφανες, και να μείνει ελάχιστο σιρόπι. Αφήνουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένο με πετσέτα όλη νύχτα να τραβήξουν οι φλούδες.
  • Την άλλη μέρα είναι έτοιμο να καταναλωθεί ως γλυκό του κουταλιού.
  • Για να ζαχαρώσουν, τις στραγγίζουμε, και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Στεγνώνουμε στο φούρνο, στους 90 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Μπορεί να γίνει το ίδιο και με φέτες με τη σάρκα του φρούτου πάνω.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 21013
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-02-2009 21:44
 
Πολύ ωραία ιδέα, Αρχοντία! Πριν κανένα μήνα έκανα γλυκό πορτοκάλι, υπό τις οδηγίες της Ξανθής, και μας άρεσε πάρα πολύ. Επειδή έχουμε πολλά φρέσκα και χοντρόφλουδα πορτοκάλια, θα δοκιμάσω και τη δική σου. :)
 
despoinaki
2. 14-02-2009 22:17
 
μια παραλλαγη δικη μου.Τις ζαχαρωμενες φλουδες μπορουμε να τις βουτηξομε σε λιωμενη σοκολατα δενει γευστικα πολυ με το πορτοκαλι. :p
 
matina
3. 15-02-2009 00:22
 
Αρχοντία και εγώ φτιάχνω πάντα σπίτιπορτοκαλόφλουδες αλλά κια λεμονόφλουδες. Και ναι Ματίνα και έγώ τις βουτάω σε σοκολάτα ενίοτε :grin
 
ekaterini
4. 15-02-2009 12:01
 
Σε λιγο καιρο πλησιαζουν τα γενεθλια του αντρα μου και σκεφτομουν να φτιαξω μια τουρτα-σοκολατα.Οποτε σε ευχαρστω για την συνταγη γιατι θα τις φιαξω και θα τις βαλω σαν γαρνιρισμα.
 
melita
5. 16-02-2009 00:35
 
Τι θα λέγατε , αν χωρίς βράσιμο ξεπίκριζαν οι φλούδες; Μόνο μέσα σε κρύο νερό που το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες επί 2 μέρες, και κατόπιν στο σιρόπι κανονικά όπω η Αρχοντία μας περιγράφει; το φτιάχνω και είναι απίθανο!!!
 
pastaflora
6. 17-02-2009 15:48
 
Pastaflora μου, δεν παραμαλακώνουν τόσες ώρες σε νερό? Θυμάμαι κάτι τέτοιο για το νερατζάκι της μαμάς μου αλλά καθώς ήταν καρούλι δεν ήταν ποτέ μαλακό.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 14/02/09 )