Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιαουρτόπιτα Ν0.01 (σιροπιαστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Σάββατο, 14/02/09
sp_a0458_400
Υλικά:
  • 4 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κεσεδάκια γιαουρτιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • Ξύσμα 1 λεμονιού ή περγαμόντου
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού (πορτοκαλιού ή περγαμόντου)
Σιρόπι:
  • 750 γραμμ. Ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη μεsp_a0457_400 κουτάλι. Ρίχνουμε την σόδα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ .Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι βροχηδόν ανακατεύοντας και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού (αφού το έχουμε στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί) και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού ή περγαμόντου και ανακατεύουμε.
  • Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 40Χ30 ή σε μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε για 45 λεπτά έως ότου φουσκώσει λίγο και ροδίσει.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι, αφού το έχουμε χαράξει πρώτα με μαχαίρι βουτηγμένο σε νερό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22306
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 16-02-2009 15:34
 
τι ομορφη φωτογραφια... και τι ωραιο γλυκακι... σαν ένα μικρό, νοσταλγικό ταξίδι.
 
kate
2. 16-02-2009 16:20
 
Τα βάζα με τα γλυκά μου μάλλον περίμεναν αυτή την συνταγή!!!
 
xanthibax
3. 16-02-2009 16:37
 
πω πω συνονόματη καταπληκτικό γλυκό :grin
 
ekaterini
4. 16-02-2009 17:02
 
Μόλις άρχισα να διαβάζω τις λεπτομέρειες της διαδικασίας βλέπω ότι λες κάτι για αυγά ,που όμως δεν αναφέρονται στα υλικά πόσα;;;;
 
xanthibax
5. 16-02-2009 17:31
 
Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Όσο για τα αυγά, γράψτε λάθος, δεν έχει!!! Κεκτημένη ταχύτητα.
 
katiaXa
6. 17-02-2009 15:42
 
Τι νοστάλγησες Kate; Για πες... 
Δεν έχει αυγά; Ακόμα καλύτερα.
 
Nena
7. 17-02-2009 15:52
 
Mπορούμε να παραλείψουμε το γλυκό κουταλιού ? αν ναι, αλλάζουν οι δοσολογίες των υπολοίπων υλικών ?
 
ata
8. 17-02-2009 21:24
 
Το γλυκό του κουταλιού μπορεί να παραληφθεί. Δεν αλλάζουν οι δοσολογίες και αποφεύγουμε και τις πολλές θερμίδες, αλλά με αυτό γίνεται πολύ πιο αρωματική η πίτα.
 
KatiaXa
9. 18-02-2009 18:44
 
Μμμμμμμ δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο είμαι μπουκωμένος. Καταπληκτικό γλυκό :)
 
Thanasis
10. 18-02-2009 18:57
 
Το έφτιαξα σήμερα γιαυτό ο κύριος του από πάνω σχολίου είναι μπουκωμένος!!! 
Εγώ θα σε ευχαριστήσω πολύ για δύο λόγους:Πρώτον γιατί η ιδέα που μας έδωσες είναι καταπληκτική και νόστιμη και δεύτερον γιατί η συνταγή σου είναι σωστή ως προς την ποσότητα των υλικών και τη διαδικασία!!Μπράβο Κάτια συνέχισε να μας δίνεις τις ωραίες σου ιδέες!!
 
xanthibax
11. 18-02-2009 20:14
 
Ευχαριστώ πολύ xanthibax για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σας άρεσε, και πραγματικά το να μου γράφεις εσύ καλά λόγια, που μας έχεις χαρίσει τις καλύτερες συνταγές είναι τιμή μου. Ευχαριστώ.
 
KatiaXa
12. 20-02-2009 14:33
 
Tην έφτιαξα εχθές...νόμιζα ότι θα ήταν ζουμερό κέικ όμως μου θύμισε περισσότερο ένα ελαφρύ αρωματικό σάμαλι. Τελικά έβαλα την μισή ποσότητα γλυκού κουταλιού και όντως καλά έκανα γιατί πρόσθεσε άρωμα στο γλυκό. Βάζω και φωτό.... 
 
ata
13. 21-02-2009 09:52
 
Μπράβο ata!!! Πολύ ωραίο και πολύ ωραίο χρώμα!!! Ελπίζω να σου άρεσε.
 
KatiaXa
14. 24-02-2009 12:17
 
Mας άρεσε πολύ ΚΑΤΙΑΧΑ...νά'σαι καλά..
 
ata
15. 08-10-2012 11:58
 
Φανταστική συνταγή όπως και άλλες δικές σας τις οποίες έχω δοκιμάσει. Ευχαριστώ έγινε αγαπημένη μου
 
natasoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/05/13 )