Υλικά: - 4 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κεσεδάκια γιαουρτιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- Ξύσμα 1 λεμονιού ή περγαμόντου
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού (πορτοκαλιού ή περγαμόντου)
Σιρόπι:- 750 γραμμ. Ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη με κουτάλι. Ρίχνουμε την σόδα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ .Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι βροχηδόν ανακατεύοντας και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού (αφού το έχουμε στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί) και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού ή περγαμόντου και ανακατεύουμε.
- Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 40Χ30 ή σε μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε για 45 λεπτά έως ότου φουσκώσει λίγο και ροδίσει.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι, αφού το έχουμε χαράξει πρώτα με μαχαίρι βουτηγμένο σε νερό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 24548 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |