Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μανιτάρια ραγκού αλα κρέμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από PETROULA   
Δευτέρα, 16/02/09

Η συνταγη ειναι απο το περιοδικο ELLE

Υλικά
  • 1 κιλό φρεσκα μικρά μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ.βερμούτ άσπρο
  • 25 γρ.βιτάμ
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
  • Πλένετε τα μανιτάρια, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε πετσέτα.
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε στο βιτάμ.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού, το βερμούτ,αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
  • Βράζετε για 5'
  • Αποσύρετε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
  • Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να γίνει κρεμώδης.
  • Ξαναβάζετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα άλλα 2'
  • Τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Συνοδεύει ωραία τα μπιφτεκάκια. κοτόπουλο φιλέτο ακόμα και σνίτσελ ή όπου αλλού θέλετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6532
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-02-2009 15:35
 
Για ποτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης κονιάκ ή ρούμι. Και για να το κάνετε πιο γκουρμέ παίρνετε ένα καρβελάκι του ανοίγετε τρύπα στη μέση, βουτυρώνετε την τρύπα. Το ψήνετε λίγο στο φούρνο, βγάζετε, γεμίζετε την τρύπα με τα παραπάνω ωραία μανιτάρια της Petroula και το ξαναψήνετε για λίγο στο φούρνο. Διαλέξτε κάτασπρα μανιτάρια γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι φρέσκα και μην τα πλένετε. Σκουπίστε τα μόνο με χαρτί κουζίνας. Αυτά δεν έχουν λιπάσματα, φάρμακα και τέτοια. Στο σκοτάδι μεγαλώνουν τα έρμα.
 
Nena
2. 17-02-2009 17:06
 
Πετρούλα και Νένα πρωί πρωί μου ανοίξατε την όρεξη :eek
 
ekaterini
3. 17-02-2009 17:12
 
Ποιος σου ειπε γλυκειά μου πως μεγαλώνουν χωρίς φάρμακα και λιπάσματα, ξέρεις που φυτρώνουν; Σε αλογίσια κοπριά. Αυτό είναι το χώμα του! και το λίπασμά τους συγχρόνως!οΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΊ ΚΑΝΌΝΕς ΛΈΝΕ ΟΧΙ ΠΛΥΣΙΜΟ Η ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΨΙΜΟ(ΞΥΣΙΜΟ ΕΛΑΦΡΥ) ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΆΚΙ , αλλά όσους ερώτησα , όλοι τα πλένουν, δεν εμπιστεύεται κανένας.....!Προσοχή λοιπόν!
 
pastaflora
4. 17-02-2009 19:47
 
Επειδή, επαγγελματικούς λόγους έχω επισκεφθεί καλλιέργεια μανιταριών κι έχω δει από κοντά,τα μανιτάρια μεγαλώνουν μέσα σε άχυρο σε ειδικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας και βέβαια στο σκοτάδι. 
Εκτός βέβαια αν αγοράσει κανείς μανιτάρια Γρεβενών αποξηραμένα διαφόρων ποικιλιών!!!
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/02/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός