Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κασερόπιτα Νο.02 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 16/02/09
mas_039_400
Υλικά:
  • 1/5 κιλό κασέρι ή διάφορα κίτρινα τυριά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας γάλα
Εκτέλεση:
  • mas_042_400Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το τυρί μας (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι).
  • Στρώνουμε σε πυρέξ το φύλλο της σφολιάτας ανοίγοντας λίγο με τα δάχτυλα και βάζουμε επάνω το τυρί.
  • Κλείνουμε το φύλλο και χαράζουμε.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 39240
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 17-02-2009 21:12
 
Καταπληκτικη και πανευκολη θα την κανω αμεσα!!
 
margarita79
2. 18-02-2009 01:22
 
και εγώ την κάνω και είναι πολύ ωραία. Μάλιστα την κάνω με ζύμη κουρού γιατί δεν τρίβει τόσο όταν την τρώει ο γιος μου. Επίσης καμιά φορά βάζω και κανένα άλλο κίτρινο τυρί που υπάρχει στο ψυγείο μειώνοντας το κασέρι.
 
voula
3. 18-02-2009 01:24
 
Ξέχασα να πω πως μπορεί ν΄αντικατασταθεί το αυγό και το γάλα με μια κρέμα γάλακτος 200ml για περισσότερα λιπαρά και θερμίδες αλλά και αυτή η εκδοχή είναι καλή.
 
voula
4. 18-02-2009 16:03
 
Ευκολη και γρηγορη!!! 
Θα δοκιμαστει!!! :zzz
 
melita
5. 12-03-2009 18:46
 
καλα η πιτουλα σου δεν παιζεται βαγγο την εχω κανει ηδη 2 φορες.εβαλα το τυρι μισο μισο κασερι με ενταμ και προσθεσα και το πιπερακι,τη φωτογραφισα ενω ψηνοταν γιαιτ οταν βγει δε θα προλαβαινα.. :grin  
 
margarita79
6. 07-04-2009 12:03
 
αλήθεια πολύ νόστιμη αυτή η πίτα.  
ευχαριστούμε vago :)
 
Lydia
7. 28-05-2009 23:32
 
Επειδή ζυμαρικά-σφολιάτα-κίτρινα τυριά και σοκολάτα είναι οι...αμαρτίες μου...τι να πω? Σ'ευχαριστώ που με βοηθάς να αμαρτήσω για ακόμη μια φορά!!!
 
thomai
8. 22-07-2009 15:07
 
Γειά σας! 
Ηθελα να ρωτήσω, μόνο το ένα φύλλο σφολιάτας χρησιμοποιούμε και αν ναι την διπλώνουμε στη μέση? Γιατι απο τις φωτογραφίες φαίνεται μεγάλη η πίτα και όχι σαν ένα φύλλο που είναι διπλωμένο στη μέση! 
Ευχαριστώ
 
103
9. 22-07-2009 15:30
 
αν μου επιτρεπει η βαγγο απαντω εγω που την κανω συνεχεια.. 
οχι ειναι ενα πακετο σφολιατας με 2 φυλλα μεσα ενα πανω και ενα κατω και γινεται καταπληκτικη!.
 
margarita79
10. 22-07-2009 15:38
 
Ευχαριστώ πολύ για την τόσο άμεση απάντηση. Και μιας και σε βρήκα, να ρωτήσω κάτι ακόμα: Λέω να κάνω μόνο το ένα φύλλο και να το διπλώσω στη μέση. Θα είναι καλό? Και επίσης τι να προτιμήσω το αυγό ή την κρέμα γάλακτος?  
Ευχαριστώ πολύ - πολύ :zzz
 
103
11. 22-07-2009 15:41
 
εγω την κανω με αυγο και γινεται πολυ καλη! 
βεβαια και μπορεις να την κανεις με ενα φυλλο και να το κλεισεις στις ακρες καλα βρεχοντας το με λιγο νερακι.θα σου γινει σα μπαστουνι.
 
margarita79
12. 22-07-2009 21:25
 
Αυτό που βλέπεις είναι ένα φύλλο σφολιάτας διπλωμένο. Φαίνεται μεγάλη η πιτούλα μάλλον λόγω του zoom ;) .
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/01/12 )