Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά (γκρατέν)
Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά (γκρατέν) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τρίτη, 17/02/09

Αφιερωμένο στην δική μας Δέσποινα (despoinaki) που μου ζήτησε την συνταγή και εγώ την έδωσα μισή.

Υλικά
  • 1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε φούντες)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουπα διάφορα κίτρινα τυριά
  • 1 φύλλο δάφνης μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • πιπέρι μαύρο
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
  • Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι.
  • Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το σκόρδο.
  • Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο (πρέπει λίγο να κρατάει) το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα.
  • Ανακατεύουμε με προσοχή (να μην λιώσει το κουνουπίδι) κια το αφήνουμε για περίπου 10' σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Αδέιάζουμε όλο το μίγμα σε πυρέξ (αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης)ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και την κάπαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ.κελσίου) μέχρι να ροδίσει και να απορροφηθεί όλη η κρέμα.

καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 20504
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 18-02-2009 00:25
 
Κάτια, σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες. Μόλις το μαγειρέψω θα σου πω εντυπώσεις. :upset
 
despoinaki
2. 18-02-2009 01:27
 
Κάτια πολύ καλή μου φαίνεται θα την κάνω. Μέχρι τώρα έκανα μια με μπεσαμέλ αλλά βαριόμουνα τις κατσαρόλες.Η δική σου μου αρέσει περισσότερο. Η κάπαρη του πάει?
 
voula
3. 18-02-2009 01:31
 
το ίδιο με ρώτησε και η Δέσποινα. Εγώ νομίζω ότι πάει πάρα πολύ (η κάπαρη άλλωστε είναι η αδυναμία μου)
 
ekaterini
4. 18-02-2009 11:21
 
Μου το θύμησες και θα το φτιάξω σήμερα. Χωρίς κάπαρη και σκόρδο εγώ. 
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και την light έκδοση χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με μπεσαμέλ όπου θα βάλουμε ελάχιστο βούτυρο και light τυριά. Είναι ένα ωραίο συνοδευτικό σε περιόδους δίαιτας. Το συνηθίζω πολύ.
 
sgr
5. 18-02-2009 11:47
 
Αλήθεια αυτό γίνεται με μπρόκολο μιας και αρέσει περισσότερο!!
 
xanthibax
6. 18-02-2009 18:38
 
Η δική μου δίαιτα (που είναι δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες) επιτρέπει κρέμα γάλακτος και όχι αλεύρι που έχει η μπεσαμέλ 8) Οπότε και με την κρέμα μια χαρά Sgr. Άσε που μπορείς να βρεις κρέμα χαμηλή σε λιπαρά αν θες. Όπως και να το κάνουμε όμως είναι πολύ γευστικό
 
ekaterini
7. 18-02-2009 20:00
 
Κατερινάκι μου, πολύ καλή ιδέα για το κουνουπίδι!!! Θα το δοκιμάσω μήπως το φάει και ο άντρας μου, που τρώει μόνο κρέατα. Ευχαριστούμε.
 
KatiaXa
8. 07-04-2009 11:40
 
Να ρωτήσω κάτι? Έκανα την συνταγή (όχι ακριβώς, αφαίρεσα κάπαρη και σκόρδο) και ότι έμεινε το έβαλα ψυγείο. Την επόμενη μέρα που πήγα να το ζεστάνω να το φάμε δεν μου άρεσε καθόλου καθόλου. Γιατί? Σημειώνω πως δεν είμαι καθόλου περίεργη με φαγητά της άλλης μέρας.έτυχε? Δεν έκανα κάτι καλά? Ή απλά δεν είχα όρεξη να την φάω?χιχι....Ευχαριστώ.
 
eirini1977
9. 07-04-2009 16:35
 
Ειρήνη δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου, γιατί εγώ είμαι περίεργη με τα φαγητά της άλλης μέρας :upset . Παρόλα αυτά δεν μου είπες αν σου άρεσε την ημέρα που το έφτιαξες :) Εμείς όταν το φτιάχνουμε στο σπίτι το τρώμε την ίδια μέρα...............
 
ekaterini
10. 09-04-2009 12:18
 
ekaterini,ναι εκείνη την ημέρα που το έφτιαξα ήταν τέλειο!!! απλά έφτιαξα ένα μεγάλο πυρέξ και ότι έμεινε το άφησα για την άλλη μέρα. σου λέω ΔΕΝ τρωγόταν.ίσως η διάθεσή μου δεν ήταν καλή. θα το επιχειρήσω πάλι, γιατί όντως ήταν ωραίο (ΑΠΛΑ δεν θα το κάνω σε μεγάλο πυρέξ, θα κάνω μικρό). 
Σε ευχαριστώ. 
Καλό σαβ/κο!
 
eirini1977

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )