Αφιερωμένο στην δική μας Δέσποινα (despoinaki) που μου ζήτησε την συνταγή και εγώ την έδωσα μισή. Υλικά - 1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε φούντες)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κουπα διάφορα κίτρινα τυριά
- 1 φύλλο δάφνης μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- πιπέρι μαύρο
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση - Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι.
- Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το σκόρδο.
- Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο (πρέπει λίγο να κρατάει) το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα.
- Ανακατεύουμε με προσοχή (να μην λιώσει το κουνουπίδι) κια το αφήνουμε για περίπου 10' σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Αδέιάζουμε όλο το μίγμα σε πυρέξ (αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης)ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και την κάπαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ.κελσίου) μέχρι να ροδίσει και να απορροφηθεί όλη η κρέμα.
καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 27651 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |