Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιουφκάδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Τρίτη, 17/02/09
Συστατικά:
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • νερό λιγότερο από ένα ποτήρι βούτυρο αγνό
Εκτέλεση:
Πιάνετε μια κανονική ζύμη και ανοίγεται φύλλα λεπτά. Τα ψήνετε λίγο όπως τα έτοιμα και λίγο παραπάνω. Τα τυλίγετε τρία μαζί και τα κόβετε σε γιουφκάδες, όπως τις φωλιές. Τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα να αεριστούν λίγες ώρες και μετά τα ροδίζετε σε φούρνο. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί, τα ζεματάτε με βραστό νερό αλατισμένο κανονικά και τα στραγγίζετε αμέσως. Καίτε βούτυρο αγνό και τα περιχύνετε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8196
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 18-02-2009 15:39
 
Αν κατάλαβα καλά αυτό είναι κάτι;; σαν τις χυλοπίτες αλλά ποντιακό;;
 
xanthibax
2. 18-02-2009 18:21
 
Όντως, μου κίνησε και εμένα τη περιέργεια.  
Έριξα μια ματιά στο Ποντιακά Αρτοσκευάσματα και μετά από κάποια αναζήτηση στο google με ελάχιστα αποτελέσματα, βρήκα το εξής : 
Οι γιοχάδες (γιουφκάδες) ήταν λεπτά φύλλα ζύμης τα οποία έψηναν, δίπλωναν και φύλαγαν στο αμπάρι. Το χειμώνα ζεμάτιζαν τους γιοχάδες σε ζεστό νερό, τους βουτούσαν στο αυγό και το βούτυρο και τους έψηναν. 
 
Ρίχνω και μια αναζήτηση στα γρήγορα για τους γιουφκάδες και βρίσκω στη wikipedia μια ωραιότατη φωτογραφία από το τούρκικο Yufka. Εμένα δε μου μοιάζει με χυλοπίτα, δε ξέρω για εσάς. 
 
 
 
Εκτός και αν τα κόβουνε σα χυλοπίτες για να βολεύει καλύτερα στο σχήμα 
Ιδέα δεν έχω .. :roll
 
ArXoS
3. 18-02-2009 22:23
 
Εμένα μου κινεί την περιέργεια στα υλικά στο τελευταίο που δεν είναι σαφές... τί σημαίνει εννοείς νερό; ή βούτυρο αγνό; μπορείς να μας το ξεκαθαρίσεις;
 
pastaflora
4. 04-07-2010 02:03
 
Yufka στην Τουρκία είναι ένα είδος φύλλου πολύ διαδεδομένο εκεί, με το οποίο φτιάχνουν όλες τους τις πίττες, είναι μεγάλα φύλλα συνήθως στρογγυλά τα οποία χρησιμοποιούνται ανά τρία, ένα κάτω κάτω, ένα στη μέση και ένα πάνω πάνω. Ψήνονται πάνω σε ένα ειδικό σκεύος με μεγάλη μαντεμένια επιφάνεια και απο κάτω έχει κάρβουνα.Τα έχω δει να πωλούνται στη Θεσσαλονίκη αλλά και εδώ σε ένα συγκεκριμένο super market. Yufka video
 
marker
5. 05-07-2010 01:43
 
Στο ίδιο site δείτε και αυτό 'Yufka' Flat-bread Making in Traditional Goreme, Cappadocia.
 
kate
6. 12-05-2011 12:29
 
Αν κατάλαβα καλά, αυτά είναι τα ευριστόν.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/02/09 )