Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνόπιτα (Βόλος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 17/02/09
Ανρόπιτα με φύλλο ζυμωτό : Σπεσιαλιτέ από τον Βόλο – Πηλιορείτικη
Υλικά
Για την γέμιση:
  • 2 κιλών μπούτι αρνίσιο,
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο,
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια,
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλατοπίπερο,
  • 4 αυγά,
  • 1 φλιτζάνι κασέρι,
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
Για το φύλλο:
  • 1 φλιτζάνι λάδι,
  • 1 αυγό,
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό,
  • μισό κουταλάκι αλάτι,
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ.
Εκτέλεση:
Πλένω το κρέας, και το κόβω σε μικρά κομματάκια όσο ένα αμύγδαλο. Το βάζω στην φωτιά, μαζί με το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο χοντροκομμένα. Τα καβουρδίζω , προσθέτω και δύο φλιτζάνια νερό και το αφήνω να βράσει καλά. Αν χρειασθεί προσθέτω κι άλλο νερό.

Ανακατεύω καλά και δουλεύω όλα τα υλικά πού προορίζονται για το φύλλο, φτιάχνοντας με αυτά μια ζύμη πού την χωρίζω σε δύο χοντρά φύλλα. Στρώνω το ένα από αυτά στο βουτυρωμένο ταψί στον πάτο , βάζω επάνω την γέμιση, και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Ψήνω την πίττα σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7022
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-02-2009 20:54
 
ωραία ιδέα βρε Πάσταφλώρα (για όσους αρέσει το αρνί) αλλά αυτό το όνομα της................. :upset
 
ekaterini
2. 18-02-2009 21:53
 
που είσαι βρε Θεοχάρη να μας βάλεις μια ... κατσικόπιτα ? :grin :grin
 
ArXoS
3. 18-02-2009 22:09
 
Βρέ παιδιά αφού δεν είναι ούτε κρεατόπιτα μοσχαρίσια, ούτε γουρουνόπιττα να την πούνε χοιρινή, έγώ έτσι την άκουσα , έτσι την έγραψα, στα Χανιά την λένε αρνότουρτα! είναι παρόμοια.
 
pastaflora
4. 18-02-2009 22:26
 
Αρετή μου όλες αυτές είναι κρεατόπιτες με τη διαφορά ότι το κύριο υλικό τους, δηλαδή το κρέας ποικίλει κάθε φορά!! Στα δε Χανιά τη λένε συνήθως κρεατότουρτα!!!
 
xanthibax
5. 18-02-2009 22:51
 
Σίγουρα είναι κρεατόπιτα το είπα και εγώ , δεν το είπα; αλλά αυτή λέγεται αρνόπιτα γιατί περιέχει αρνί, άλλωστε διθαφέρουν τα υλικά της από τις άλλες, με την δε αρνότουρτα διαφέρει ώς προς την μυρωδιά, η Πηλιορείτικη θέλει άνηθο λίγο, και είναι ανάλαφρη, και η κρητικιά θέλει 1 κούπα δυόσμο και την κάνει πολύ βαρειά και δυσκολοχώνευτη... την έχω δοκιμάσει... κάτι ξέρω για να στο γράφω...Μιά Πασχαλιά την κάναμε και δεν τρωγώτανε ακολουθώντας την συνταγή κάποιας μεγάλης σεφ! Από τον πολύ δυόσμο! Πολύ βαρειά σου λέω...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/01/10 )