Η συνταγή είναι από το ημερολόγιο του 2004 της Εύης Βουτσινά (ΑΣΤΕΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ), που μου το έκανε δώρο η μανούλα μου όταν έφευγα από την Ελλάδα. Το φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί το τρώνε οι κόρες μου για πρωινό. Υλικά - 1 κιλό αλεύρι
- 350 γρ. μαύρες σταφίδες
- 50 γρ.φλούδα πορτοκαλιού (ξύσμα ή κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 35 γρ μαγιά νωπή ή 2 φακελλάκια ξερή
- 3/4 ποτηριού γάλα
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
- 60 ml λάδι
- ασπράδι αυγού για το άλλειμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση - Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα με μία πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να αφρίσει.
- Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα μαζί με την ζάχαρη και το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας.
- Προσθέτουμε στο κέντρο την αφρισμένη μαγιά, το πορτοκάλι, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά με την ζύμη.
- Το πλάθουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Μετά τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στους 175 κελσίου μέχρις ότου ροδίσουν.
καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10233 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |