Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σταφιδόψωμο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 20/02/09

Η συνταγή είναι από το ημερολόγιο του 2004 της Εύης Βουτσινά (ΑΣΤΕΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ), που μου το έκανε δώρο η μανούλα μου όταν έφευγα από την Ελλάδα. Το φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί το τρώνε οι κόρες μου για πρωινό.

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 350 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ.φλούδα πορτοκαλιού (ξύσμα ή κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ μαγιά νωπή ή 2 φακελλάκια ξερή
  • 3/4 ποτηριού γάλα
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 60 ml λάδι
  • ασπράδι αυγού για το άλλειμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα με μία πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να αφρίσει.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα μαζί με την ζάχαρη και το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας.
  • Προσθέτουμε στο κέντρο την αφρισμένη μαγιά, το πορτοκάλι, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά με την ζύμη.
  • Το πλάθουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Μετά τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στους 175 κελσίου μέχρις ότου ροδίσουν.

καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10233
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 20-02-2009 14:34
 
Και την ήθελα Κάτια μου.Σε ευχαριστώ πολύ.
 
iwanna
2. 20-02-2009 14:40
 
Εμένα αυτό το βιβλίο (Ευαγγέλιο μαγειρικής το λέω εγώ )μου το έκανε δώρο η κορούλα μου την πρωτοχρονιά του 2004!! 
Όσο για το σταφιδόψωμο είναι το αγαπημένο του γιου μου και το κάνω εδώ και χρόνια σε διάφορες παραλλαγές!!!
 
xanthibax
3. 21-02-2009 09:53
 
Κατερινάκι μου και έψαχνα μια καλή συνταγή για σταφιδόψωμο. Ευχαριστούμε!
 
KatiaXa
4. 21-02-2009 15:45
 
Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια. Να προσθέσω επίσης ότι αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε cranberries (που εγώ προσωπικά τα προτιμώ διότι είναι πιο ξινα). Τα έτιαξα χτες και ήταν μούρλια :zzz
 
ekaterini
5. 11-04-2009 18:43
 
αχ τι καλη συνταγη!!! να ρωτησω κατι? ποσα ψωμακια βγαινουν με αυτη τη δοσολογια?? και επεισης το νερο που βαζουμε στη ζυμη για να μην κολλαει πρεπει να ειναι ζεστο???
 
miaourose
6. 11-04-2009 19:28
 
Εγώ με αυτή την δοσολογία βγάζω περίπου 20 ψωμάκια (εξαρτάται από το μέγεθος πάντα). Το νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό αλλά ούτε και παγωμένο. Εγώ βάζω νερό σε θερμοκρασία δωματίου. :)
 
ekaterini
7. 12-04-2009 19:43
 
μαλιστα! σ'ευχαριστω!!! :)
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )