Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεράσι γλυκό του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Τρίτη, 05/06/07

image1_400

YΛΙΚΑ
  • 1 Kg κεράσια, όχι πολύ ώριμα , τραγανά
  • 750 gr. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Με μία φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο για καθάρισμα κερασιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.
Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συχνά για να μη θολώσει το γλυκό μας. Μόλις βράσουν κλείνουμε την φωτιά, αποσυρουμε από το μάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 5 περίπου λεπτά, να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει το γλυκό προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε σε βάζο.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και βύσσινο ή σταφύλι. Τρώγεται μόνο του ή ως γαρνιτούρα παγωτού ή γιαουρτιού.
Πολλοί χρησιμοποιούν ασβεστόνερο πριν ξεκινήσουν το βράσιμο για να παραμείνουν τα κεράσια τραγανά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 22474
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 14-06-2008 12:15
 
Rena, μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για το ασβεστόνερο? Από πού προμηθεύεται κανείς ασβέστη? Και πώς γίνεται η διαδικασία, γνωρίζεις?
 
Ranja
2. 14-06-2008 20:11
 
Ράνια το ασβεστόνερο από όσο γνωρίζω δεν πωλείται έτοιμο. Αγοράζουμε ασβέστη από τα φαρμακείο ή χρησιμοποιούμε κανονικό. Το χρησιμοποιούμε σε μαλακά φρούτα που προορίζονται για γλυκό για να σφίξουν και να μην πάρουν αυτή την όψη της σταφίδας. 
 
Για να το φτιάξουμε βάζουμε δύο κουταλιές σβησμένο ασβέστη σε 2 λίτρα νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει άσπρο σαν το γάλα. 
Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε πολύ λεπτή σίτα. Ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και τα αφήνουμε εκεί 2-3 ώρες. 
 
Ο σβησμένος ασβέστης είναι ασβέστης σε στερεά μορφή που τον ανακατεύουμε με νερό και τον αφήνουμε να σταθεί για μερικές ημέρες.
 
rena
3. 15-06-2008 12:15
 
Eυχαριστώ! Να υποθέσω ότι μετά ξεπλένουμε τα φρούτα καλά, έτσι δεν είναι?
 
Ranja
4. 15-06-2008 14:38
 
Ναι Ρανια μετά θέλει σχολαστικό πλύσιμο.
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός