Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Γαλακτομπούρεκο Νο.05 της Δώρας
Γαλακτομπούρεκο Νο.05 της Δώρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/02/09
faye292_400
Φωτογραφία απο το μέλος: Faye

Γαλακτομπούρεκο της Δώρας (της κόρης μου της Ντόλλυς Πιστιόλα!) με λίγα λιπαρά, λίγη ζάχαρη & λίγη χοληστερίνη

Δοσολογία / Υλικά:
Υλικά κρέμας:
  • 250 γρ. βούτυρο (ή 180 γρ. λάδι και 70 γρ. βούτυρο)
  • 1 φλυτζ. Ζάχαρη
  • 1 ή 2 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα ελαφρύ
  • 1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι:

  • 2 φλυτζ. Νερό
  • 4 φλυτζ. Ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 χυμός λεμονιού (μεσαίου μεγέθους)
  • 2 ξύλα κανέλλας
Φύλλα / τοποθέτηση:
  • 1 πακέτ.Φύλλο κρούστας
  • Για το βουτύρωμα των φύλλων χρησιμοποιώ επιπλέον βούτυρο (εκτός των 250 γρ. της κρέμας)
τοποθετώ:
  • 7 φύλλα στο κάτω μέρος (με τα δύο πρώτα ανοιχτά για να αγκαλιάσουν την κρέμα)
  • 6 φύλλα επάνω από την κρέμα

Ψήσιμο:

  • 180ο C για 50 λεπτά σε φούρνο με αέρα ή (190ο C για 15’ και έπειτα 170ο C για 35’ – σύνολο 50’) μέχρι να ροδίσει
Μυστικά:
Πρώτον: Φτιάχνω τη κρέμα (για να κρυώνει)
  • Ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα της κρέμας
  • Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και τη μισή ζάχαρη
  • Ζεσταίνω ξεχωριστά (όχι βράσιμο) το γάλα με τη μισή ζάχαρη κι έπειτα ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα λίγο-λίγο
  • Σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα την κατσαρόλα με την κρέμα (για να μην κάνει πέτσα) και την αφήνετε να κρυώσει.
Δεύτερον: Βουτυρώνω τα φύλλα και βάζω την κρέμα
  • Βουτυρώνω τα φύλλα ένα-ένα
  • Κόβω με μαχαιράκι σε μερίδες τα επάνω φύλλα αφού το ολοκληρώσω ΠΡΙΝ το βάλω για ψήσιμο
Τρίτον: Σιροπιάζω
  • Για να «δέσει» το γλυκό, αφού περιχύσω το σιρόπι περιμένω 1 ώρα πριν σερβίρω

Τέταρτον: Φύλαξη

  • Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο ακάλυπτο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 14485
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-02-2009 15:49
 
Ευχαριστουμε Αρετη μου που εκτος απο τη συνταγη μας παραθετεις με λεπτομερειες την εκτελεση :zzz
 
matina
2. 23-02-2009 14:16
 
Τό όλον κτένισμα αυτης της συνταγης είναι της κόρης μου , της αρέσει να κάνει σχέδια όταν τις στήνει και τις γράφει, είναι πολύ αναλυτική, της αρέσει να σας τα απλοποιεί , και πολύ ...μερακλού σαν και εμένα...!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός