Πηλιορείτικη παραδοσιακή συνταγή
Υλικά :
- 250 γραμ.φύλλο κρούστας
- 250 γραμ. φύλλο κανταϊφι
- 150 γραμ λιωμένο βούτυρο
- 1 περικάρπιο (φασόλι) βανίλιας για πιο πολλή μυρωδιά,
- 8 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αυγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο.
Υλικά για τα κυδώνια:- 2 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ –μπράντυ,
- χυμός ½ λεμονιού.
Υλικά για το σιρόπι- 3 φλιτζάνια ζάχαρη,
- 2 φλιτζάνια νερό,
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση Κόβω τα κυδώνια σε φέτες και τα βράζω με τα υπόλοιπα υλικά για 30΄. Για την κρέμα βράζω το γάλα με την πούλπα και την βανίλια. Κτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύω με το σιμιγδάλι. Τα ρίχνω στο γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω. Ψιλοκόβω και προσθέτω τα μισά κυδώνια. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Βουτυρώνω το ταψί και ένα-ένα τα φύλλα και τα στρώνω όλα. Αδειάζω επάνω τους την κρέμα και διπλώνω τα περισσευούμενα φύλλα από επάνω από την κρέμα. Σκεπάζω με το κανταΐφι. Ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κ. ώσπου να ροδίσει. Για το σιρόπι: Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 7΄. Σιροπιάζω το γλυκό και γαρνίρω με τα υπόλοιπα κυδώνια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6510 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |