Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ακούμια από την Σύμη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/02/09
Είναι το παραδοσιακό γλυκό σε όλες τις εκδηλώσεις στη Σύμη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζ τσαγιού καλά βρασμένο ρύζι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • ½ κρασοπότηρο πορτοκαλάδα
  • ½ κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κρασοπότηρο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη άχνη
  • Λίγη κανέλα
  • Νερό όσο τραβήξει
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤEΛΕΣΗ
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά.
  • Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε κουταλιές – κουταλιές από το χυλό.
  • Τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν.
  • Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα πολλά λάδια.
  • Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7300
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 23-02-2009 19:08
 
Αγαπημένη γεύση των παιδικών μου χρόνων. Να ΄ξερες τι μου θύμισες! Ευχαριστώ!
 
vago
2. 23-02-2009 23:24
 
ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΆΣΕΙς...! 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!
 
pastaflora
3. 17-12-2010 23:21
 
περιεργα αυτα τα γλυκακια.Εμεις στην Βορεια Ελλαδα δεν τα γνωριζουμε.Δεν τα εχω δοκιμασει ποτε.Θα το τολμησω καποια στιγμη .Μονο με ουζο γινονται; δεν μπαινει αλλο ποτο; :zzz
 
STAMY
4. 19-12-2010 15:46
 
ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/04/09 )