Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκιναρόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 22/02/09
_1_800x600_400

Οι αγκινάρες στην εποχή τους προκαλούν στους πάγκους της λαϊκής!!Κι εγώ αποφάσισα να φτιάξω αγκιναρόπιτα . Αναζήτησα πληροφορίες, άλλες αναφέρουν Κεφαλλονίτικη άλλες Τηνιακή. Με φύλλο πίτας ή με φύλλο διαφορετικό!!Εγώ έκανα μια δική μου μείξη μιας και είχα φύλλο σφολιάτας στο ψυγείο και ιδού το αποτέλεσμα!!

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 τρυφερές αγκινάρες
  • 250 γρ αρακά
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλικομμένα
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2- 3 κουταλιές γάλα
  • ½ ποτήρι κρασιού λάδι.
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια .
  • _2_800x600_400_02Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια συνεχίζοντας το σοτάρισμα και τέλος προσθέτουμε τον αρακά.(καλό είναι να έχουμε βράσει λίγο τον αρακά και μετά να τον προσθέσουμε στο τηγάνι μας γιατί ο αρακάς είναι πιο σκληρός από τις αγκινάρες).
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
  • Τέλος προσθέτουμε το μάραθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αρμυρό είναι το τυρί μας) και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι μας.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας αφήνοντας έξω από το πυρέξ ένα κομμάτι που θα γυρίσουμε να σκεπάσουμε την πίτα.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε γυρνώντας προς τα μέσα το φύλλο της σφολιάτας γύρω γύρω να κλείσει παντού.
  • Αλείφουμε με λίγο αυγό από αυτό που βάλαμε στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 40 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 16738
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 22-02-2009 22:43
 
Eιχα την τιμή να είμαι η πρώτη που δοκίμασα αυτή την ωραία πιτούλα και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.Ηταν υπέροχη.
 
iwanna
2. 23-02-2009 02:13
 
Μεγάλη τιμή ομολογουμένως Ιωάννα μου. 
Ξανθή τι να πω...........την βάζω στα αγαπημένα μου και εν καιρώ θα την φτιάξω :roll
 
ekaterini
3. 23-02-2009 10:04
 
Λατρεύω τις αγκινάρες. Ωραία ιδέα να γίνουν πιτούλα.
 
sgr
4. 23-02-2009 10:50
 
Δεν γίνεται να μην δοκιμαστεί.Είναι η αδυναμία όλων στην οικογένεια. Τέλεια Ξανθή ευχαριστούμε. :)
 
Line
5. 30-05-2016 22:53
 
Θεϊκό!!! Πόσο καιρό κρατάει στο ψυγείο?
 
Annafri098

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )