Έχει υποβληθεί από KatiaXa
|
Κυριακή, 22/02/09 |
Υλικά - 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
- 400 gr λωρίδες μπέϊκον
- 1 κούπα τσαγιού τζιν
- 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
- ¼ ρεγγάτο τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- 1 κρέμα γάλακτος
- Ρύζι για πιλάφι (εγώ προτιμώ το Agrino)
Εκτέλεση - Βράζουμε το κοτόπουλο με το χυμό πορτοκαλιού και το τζιν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το πλάθουμε σε μπαλάκια τυλίγοντάς τα με τις λωρίδες μπέικον.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
| | - Στο ζωμό που μας έχει μείνει στην κατσαρόλα (προσθέτοντας το ανάλογο νερό, αν χρειάζεται) βράζουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ παρέλειψα την κρέμα γάλακτος, διότι δεν αρέσει στην οικογένεια, κράτησα λίγο ζωμό απ’ αυτόν που είχε μείνει για να βράσω το ρύζι σε μικρό κατσαρολάκι, πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μία κουταλιά corn flour και ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά έδεσα τη σάλτσα μου για το πιλάφι. | |
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 12733 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/02/09 )
|