Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτομπέικον με πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 22/02/09
sp_a0478_400
Υλικά
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • 400 gr λωρίδες μπέϊκον
  • 1 κούπα τσαγιού τζιν
  • 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
  • ¼ ρεγγάτο τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Ρύζι για πιλάφι (εγώ προτιμώ το Agrino)
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το κοτόπουλο με το χυμό πορτοκαλιού και το τζιν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα.
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το πλάθουμε σε μπαλάκια τυλίγοντάς τα με τις λωρίδες μπέικον.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
sp_a0475_400
  • Στο ζωμό που μας έχει μείνει στην κατσαρόλα (προσθέτοντας το ανάλογο νερό, αν χρειάζεται) βράζουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ παρέλειψα την κρέμα γάλακτος, διότι δεν αρέσει στην οικογένεια, κράτησα λίγο ζωμό απ’ αυτόν που είχε μείνει για να βράσω το ρύζι σε μικρό κατσαρολάκι, πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μία κουταλιά corn flour και ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά έδεσα τη σάλτσα μου για το πιλάφι.

sp_a0476_400

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 11077
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 23-02-2009 09:55
 
Πολύ ωραία συνταγή μπράβο σου. Πρέπει να είναι πολύ γευστική. Θα την δοκιμάσω σύντομα.
 
filadelphia
2. 23-02-2009 14:49
 
Πόσο τυρί βάζουμε? δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Μάλλον 1/4, αλλά δεν φαίνεται καλά.
 
filadelphia
3. 23-02-2009 17:03
 
Πολύ ωραίο φαίνεται θα δοκιμαστεί οσονούπω.
 
iwanna
4. 23-02-2009 17:16
 
Κορίτσια ευχαριστώ. 1/4 είναι το τυρί, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο.
 
KatiaXa
5. 23-02-2009 17:18
 
Κάτια μπορείς να διευκρινήσεις λίγο τι γίνεται μετά το βράσιμο;; κόβουμε κομμάτια το κοτόπουλο; πως το τυλίγουμε με το μπέικον;; 
Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή ιδιαίτερα η προσθήκη του τζιν και του πορτοκαλιού πολύ μου αρέσει!!
 
xanthibax
6. 23-02-2009 19:45
 
το κόβουμε μικρά κομματάκια και το πλάθουμε μπαλίτσες με τα χέρια μας και τυλίγουμε το μπέϊκον γύρω γύρω.
 
KatiaXa
7. 24-02-2009 16:00
 
Ω ναι! πολύ ωραία συνταγή και η φωτογραφία της όμως.
 
Nena
8. 27-05-2012 17:19
 
poly wraio fainetai!mporw na antikatasthsw to tzin kai to portokali me kati allo?
 
fanaki
9. 28-05-2012 19:12
 
Πιστεύω fanaki, ότι μπορείς να τα αντικαταστήσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου! Όμως του πάει πολύ το τζιν και το πορτοκάλι :)
 
katiaXa
10. 29-05-2012 12:57
 
eyxaristw poly!8a to ftia3w syntoma!
 
fanaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/02/09 )