Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα Σοκολατένια Αφράτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 22/02/09
sp_a0473_400
Υλικά
  • sp_a0468_400300 gr κουβερτούρα
  • ¼ βούτυρο
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • ½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • ½ ποτηράκι λικέρ
  • 1 κούπα τσαγιού καρύδια
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη προσθέτουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, το λικέρ, τα καρύδια, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τις βανίλιες.
sp_a0461_400
  • Αφήνουμε το μίγμα δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
  • Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε σε μπάλες βουτώντας τις στην άχνη.
  • (Εγώ χρησιμοποιώ κορνέ, γιατί το υλικό κολλάει και μου είναι πιο εύκολο με το κορνέ, αφού πετυχαίνω και ομοιόμορφο σχήμα).
  • Ψήνουμε στους 170ο C για 10 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
sp_a0467_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 21100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 23-02-2009 13:59
 
Τέλεια φαίνονται! Θα δοκιμαστούν άμεσα! θα είναι φοβερά συνοδευτικά για γάλα ή καφέ :)
 
stamkoz
2. 23-02-2009 16:28
 
Κάτια λες να με κάνεις κοπέλα μου να φτιάξω μπισκοτοκουλουράκια εγώ που δεν τα καταφέρνω με τίποτα!! Μόνο που βλέπω τις φωτογραφίες είμαι έτοιμη!!
 
xanthibax
3. 23-02-2009 17:14
 
Εσύ Xanthi μου και να μην τα καταφέρνεις, αποκλείεται... Είναι πανεύκολα. Εδώ τα φτιάχνω εγώ η αρχάρια.
 
KatiaXa
4. 24-02-2009 00:01
 
Πεντανόστιμα φαίνονται Κάτια, θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε. :zzz
 
Line
5. 24-02-2009 00:33
 
Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τα κουλουράκια ..αλλά αυτές οι φωτογραφίες είναι ξελιγωτικές...Θα τα δοκιμάσω κι εγώ!
 
Marinaki
6. 24-02-2009 02:16
 
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια και προστέθηκαν ήδη στ΄αγαπημένα μου.
 
voula
7. 24-02-2009 13:10
 
Πολύ νόστιμα φαίνονται τα μπισκοτάκια σου αλλά λες στην συνταγή σου, ότι τα μπισκοτάκια τα πλάθουμε και τα βουτάμε σε άχνη ζάχαρη, κάτι που ούτε στη 2η φωτο φαίνεται αλλά ούτε και στο τελικό αποτέλεσμα. :? :? Εξήγησέ μου γιατί ενδιαφέρομαι να τα φτιάξω. Ευχαριστώ
 
Evangelie
8. 24-02-2009 16:02
 
Εγώ πάλι με τη ζαχαροπλαστική έχω μία φοβία.Ότι δεν θα τα καταφέρω κ.λπ. Κάνω λίγα πράγματα αλλά όταν αποφασίσω να τα κάνω κι αυτά και τα καινούργια, με τη συνήθεια να κυνηγάω ότι με δυσκολεύει-δαιμονίζει, το κάνω καλό. Όοοοταν αρχίσω να τρώω θα τα επιχειρήσω γιατί μου κλεινουν το μάτι.
 
Nena
9. 24-02-2009 18:09
 
Evangelie μου έχεις δίκιο, δεν φαίνεται στις φωτό. Όταν πάρουμε στα χέρια μας λίγο υλικό για να το πλάσουμε μπαλάκι το βουτάμε σε ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει. Το βουτάμε στην άχνη όμως πριν το ψήσιμο. Κατά το ψήσιμο η περισσότερη ζάχαρη εξατμίζεται και εξακολουθούν να είναι σκούρα τα μπισκοτάκια. Εγώ επειδή χρησιμοποίησα κορνέ και επειδή αποφεύγω την πολύ ζάχαρη, δεν τα βούτηξα καθόλου σε άχνη, γι' αυτό είναι τόσο σκούρα.
 
KatiaXa
10. 24-02-2009 18:41
 
eγω θελω να ρωτησω ποσο ακριβως ειναι το βουτυρο?λες 1/4 βουτυρο τι εννοεις?ενα τεταρτο της συσκευασιας?ή 1/4 της κουπας?επισης τι βουτυρο?μαλακο ή σκληρο βιταμ?ή κατι αλλο? 
κατια ευχαριστω πολυ γιατι θελω να τα φτιαξω το σκ
 
margarita79
11. 25-02-2009 09:36
 
1/4 της συσκευασίας των 250 γραμμ. Μαργαρίτα μου. Εγώ βάζω βιτάμ σοφτ ή lurpak, αλλά μπορείς να βάλεις όποιο θέλεις.
 
KatiaXa
12. 05-03-2009 20:30
 
Αχ μου πέσανε τα σάλια αν δεν ήθελε 2 ώρες ψυγείο θα τα έφτιαχνα τώρα.  
Μπαίνουν στο πρόγραμμα.....
 
vanpet
13. 03-11-2011 09:23
 
τα εφτιαξα εχθες και καταενθουσιαστικα με το αποτελεσμα!!!πολυ ευκολη συνταγη και πεντανοστιμα!!!!αλλα, χρονοβορα στο να τα πλασω!!!τα εκανα με το συστημα με τα 2 κουταλακια και τα καταφερα τελικα, και μπορω να σου πω πως το αποτελεσμα με το ακανονιστο σχημα τους μου αρεσε παρα πολυ!!!!πραγματικα χειροποιητα μπισκοτακια!!!!!
 
Bebou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )