Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αμυγδαλωτά μανταρινιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 22/02/09
sp_a0472_400
Υλικά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 4 μεγάλα μανταρίνια (φλούδες)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού χυμό μανταρίνι
  • ¼ φλ. τσαγιού λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε στο moulti τις φλούδες μανταρινιού, αφού τις πλύνουμε καλά, με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το χυμό μανταρίνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Τότε προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες και αμυγδαλόψιχα).
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
sp_a0464_400
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
  • Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
  • Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
  • Αφήνουμε τ’ αμυγδαλωτά σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν μερικές ώρες.
  • Έπειτα τα ρολάρουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 
sp_a0469_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 14176
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 23-02-2009 17:31
 
Πω πω Κάτια με τσάκισες πρωί πρωί. Φαίνεται σαν την απόλυτη τελειότητα. Αραγε θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το μαναταρίνι με πορτοκάλι?
 
ekaterini
2. 23-02-2009 19:44
 
Ναι αμέ συνονόματη, μπορείς να βάλεις και πορτοκάλι :)
 
KatiaXa
3. 23-02-2009 21:41
 
wow!!!!!!!!
 
marcy
4. 23-02-2009 23:32
 
Αν θέλεις μπορείς να τα βουτήξεις και σε λιωμένη σοκολάτα, τότε θα καταλάβεις 
τι είναι απόλαυση....! Θυμήσου με !... :roll :roll :sigh
 
pastaflora
5. 24-02-2009 08:43
 
Ωραία ιδέα η λιωμένη σοκολάτα. Δεν το είχα σκεφθεί. Θα δοκιμαστεί σύντομα. Ευχαριστώ.
 
KatiaXa
6. 24-02-2009 16:54
 
Καλά κορίτσια!!! Τι γλυκά είναι αυτά!!! :eek :eek :eek
 
despoinaki
7. 06-12-2012 01:22
 
teleio glikaki
 
Mrn

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός