Υλικά - 1 ½ κιλό σιδηρόδρομο μοσχαριού ή άλλο μαλακό κομμάτι
- 1 ½ ποτήρι χυμό ντομάτας (καλύτερα ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες)
- 2 σκόρδα
- Αλάτι πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Μακαρόνια ψιλά (ποσότητα ανάλογη με το πόσο μακαρονάδες είστε)
Εκτέλεση - Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση πετάμε αυτό το νερό πλένουμε καλά ξανά το κρέας και το βάζουμε να βράσει . Εγώ το έβρασα σε χύτρα ταχύτητας για μια ώρα.
- Βγάζουμε το κρέας αφαιρούμε τα κόκαλα και στραγγίζουμε το ζωμό ώστε να αποφύγουμε τυχόν κοκαλάκια.
- Σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει τοποθετούμε το κρέας την ντομάτα τα σκόρδα και την κανέλα και περιχύνουμε με το ζωμό του κρέατος. Κρατάμε λίγο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε αργότερα στα μακαρόνια.
| | - Βάζουμε τη γάστρα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα μέχρι να αρχίσει να βράζει .
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και σκεπάζουμε ξανά τη γάστρα μας και τη βάζουμε στο φούρνο. Ανακατεύουμε μια δυο φορές στο διάστημα του ψησίματος και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό αν χρειαστεί.
- Μόλις τα μακαρόνια είναι σχεδόν βρασμένα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα κι αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
- Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
| | Όποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει τα μακαρόνια με μανεστράκι ιδιαίτερα αν είναι χειροποίητο έχουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το φαγητό αυτό είναι καταπληκτικό αν ψηθεί σε γάστρα με ξύλα ( τέλειες μνήμες!!!!) | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 29726 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |