Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.01 (με μακαρόνια)
Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.01 (με μακαρόνια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 22/02/09
__1_800x600_400
Υλικά
  • 1 ½ κιλό σιδηρόδρομο μοσχαριού ή άλλο μαλακό κομμάτι
  • 1 ½ ποτήρι χυμό ντομάτας (καλύτερα ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες)
  • 2 σκόρδα
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Μακαρόνια ψιλά (ποσότητα ανάλογη με το πόσο μακαρονάδες είστε)
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση πετάμε αυτό το νερό πλένουμε καλά ξανά το κρέας και το βάζουμε να βράσει . Εγώ το έβρασα σε χύτρα ταχύτητας για μια ώρα.
  • Βγάζουμε το κρέας αφαιρούμε τα κόκαλα και στραγγίζουμε το ζωμό ώστε να αποφύγουμε τυχόν κοκαλάκια.
  • Σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει τοποθετούμε το κρέας την ντομάτα τα σκόρδα και την κανέλα και περιχύνουμε με το ζωμό του κρέατος. Κρατάμε λίγο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε αργότερα στα μακαρόνια.
0__2_800x600_400
  • Βάζουμε τη γάστρα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα μέχρι να αρχίσει να βράζει .
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και σκεπάζουμε ξανά τη γάστρα μας και τη βάζουμε στο φούρνο. Ανακατεύουμε μια δυο φορές στο διάστημα του ψησίματος και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό αν χρειαστεί.
  • Μόλις τα μακαρόνια είναι σχεδόν βρασμένα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα κι αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
  • Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
__3_800x600_400

Όποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει τα μακαρόνια με μανεστράκι ιδιαίτερα αν είναι χειροποίητο έχουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Το φαγητό αυτό είναι καταπληκτικό αν ψηθεί σε γάστρα με ξύλα ( τέλειες μνήμες!!!!)

img_0971_800x600_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 26452
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 23-02-2009 17:29
 
Κλασική ελληνική κουζίνα με απίθανες αναμνήσεις (ήταν το κυριακάτικο φαγητό). 
Άσε που τώρα πεινάω διαβολεμένα :upset
 
ekaterini
2. 23-02-2009 17:55
 
Να ήμασταν εκεί που είναι η γάστρα να βάζαμε πατάτες στη χόβολη να πίναμε ένα κρασάκι (από το γνωστό) και το μσζεδάκι σου!Μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει;ΠΟΛΕΜΟΣ
 
iwanna
3. 23-02-2009 18:04
 
Έχει πολύ χιόνι οπότε περιμένετε για αργότερα!!
 
xanthibax
4. 23-02-2009 19:41
 
Μου άνοιξες την όρεξη, και τρελαίνομαι για μοσχάρι με μακαρόνια :zzz
 
KatiaXa
5. 23-02-2009 20:01
 
ξανθουλίνι μου σούπερ! Κι έχω μια πείνααααααα! :grin
 
Ranja
6. 23-02-2009 23:58
 
Πα πα αυτό και αν είναι νοστιμιά.Φοβερό φαγάκι νά είχαμε και ένα πιάτο τώρα δεν θα έλεγα όχι.
 
Line
7. 24-02-2009 02:14
 
Πολύ ωραίο Ξανθή! Εγώ το προτιμώ με μακαρόνια. Και μάλιστα ψημένο στη φωτιά!!!τέλειο!!
 
voula
8. 24-02-2009 10:12
 
Aγαπημένο φαγητό... έχω μόνο μία απορία Ξανθή μου...υπάρχει κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος που ονομάζεται σιδηρόδρομος ? δηλαδή πως το ζητάς όταν το αγοράζεις ? πρώτη μου φορά το ακούω... :? :?
 
ata
9. 24-02-2009 12:19
 
Και πεινάω τώρα!!!! Τί μας κάνεις Ξανθή! 
Πολύ μ αρέσει!
 
stamkoz
10. 24-02-2009 12:39
 
Καταρχήν να απαντήσω εγώ στην Ata περί σιδηροδρόμου (Αθηνών-Θεσ/νίκης :grin ). Ναι Ata έτσι το ζητάς στο χασάπη, είναι το πάνω μέρος από τα παϊδάκια του ζώου κομμένο όμως οριζόντια (όχι κάθετα που διαιρεί τα παϊδάκια σε κομμάτια). Είναι πολύ νόστιμο κομμάτι και πολύ μαλακό. 
Τώρα όσον αφορά τη συνταγή. Πολύ ωραία κλασσική ελληνική συνταγή. Μόνο μια απορία έχω: Που βρήκες βρε θηρίο το γάστρο (έτσι το ξέρω εγώ) και έψησες το γιουβέτσι? :x
 
Mary
11. 24-02-2009 13:13
 
Όσο ζω μαθαίνω...άσε που μου έρχεται να βάλω τις φωνές...να υποθέσω δηλαδή ότι όλες οι υπόλοιπες το ξέρατε αυτό ? :grin :grin
 
ata
12. 24-02-2009 15:06
 
Σας ευχαριστώ όλες σας για τα σχόλια σας. ata κι εγώ δεν το ήξερα πριν χρόνια ώσπου μια μέρα στο χασάπη παρέα με το γιο μου πέφτει η πρόταση για σιδηρόδρομο και καταλαβαίνεις τι έγινε εκεί πεθάναμε από τα γέλια!! 
Μαίρη η γάστρα είναι στο χωριό και όταν πάμε φροντίζουμε να την τιμάμε!! 
Εδώ αρκούμαστε στην ηλεκτρική μας κουζίνα!!
 
xanthibax
13. 24-02-2009 16:06
 
Πολύ ωραίο φαγητό Ξανθή και ταιριαστό σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια μαζεμένη. Μας άνοιξες την όρεξη και μας έδωσες ιδέες. Μπράβο. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός