Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιπεριές γεμιστές με μανέστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τρίτη, 24/02/09
Ένας συνδυασμός ιταλικής και ελληνικής κουζίνας που ελπίζω να σας ενθουσιάσει όπως ενθουσίασε και εμάς
Υλικά
  • 6 πιπεριές κόκκινες μεγάλες και γλυκιές
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μανέστρα
  • 2-3 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στον τρίφτη (τα οποία έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα να φύγουν τα πολλά νερά)
  • 1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γρ. ντοματάκια (από κονσέρβα) χοντροκομμένα
  • 2-3 κουτ. φρέσκος δυόσμος
  • 1 ποτ. κρασιού λάδι ελιάς
Εκτέλεση
Βράζουμε την μανέστρα για περίπου 5' σε βραστό νερό ή σε ζουμί κοτόπουλου (για περισσότερη γεύση). Την σουρώνουμε, πρέπει να είναι al dente και την μεταφέρουμε σε μπωλ όπου προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το τυρί, τον δυόσμο, το λάδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Γεμίζουμε τις πιπεριές, που έχουμε καθαρίσει και πλύνει και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Ρίχνουμε στο πυρέξ λίγο από το ζουμί της μανέστρας που βράσαμε,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45'. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι ακόμα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ στο γκρίλ για 5'.

Σερβίρουμε αμέσως

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7285
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 24-02-2009 09:47
 
Καταπληκτική και πολύ πρωτότυπη συνταγή!!! :zzz
 
katiaXa
2. 24-02-2009 15:12
 
Πραγματικά πρωτότυπο!
 
MAIRA
3. 24-02-2009 15:38
 
Κάτια ωραία η συνταγή σου.Οταν λες κόκκινες πιπεριές εννοείς της Φλωρίνης;
 
iwanna
4. 24-02-2009 16:09
 
Ιωάννα εννοώ τις κόκκινες πιπεριές τις μεγάλες, όπως είναι οι πράσινες. Βεβαίως μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις φλωρίνης, φαντάζομαι είναι και πιο νόστιμες. Εγώ όπως ξέρεις εδώ δεν μπορώ να βρω φλωρίνης
 
ekaterini
5. 24-02-2009 16:09
 
Κάτια σε ζηλεύω πολύ! Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές που μας δίνεις συνέχεια; Μπράβο σου!!! :zzz
 
despoinaki
6. 10-03-2009 13:18
 
μπορούμε να βάζλουμε και φέτα μέσα? ή να το εμπλουτίσουμε με παραπάνω λαχανικά ?τι λέτε κορίτσια?
 
peloukos
7. 10-03-2009 16:44
 
Λέω να το κάνεις και να μας πεις. Αυτό με την φέτα ακούγεται φανταστικό. ΜΠΡΑΒΟ
 
ekaterini
8. 13-03-2009 11:34
 
Λοιπόν κορίτσια σας παρουσιάζω την έκδοση της μαμάς μου, μου είπε να τσιγαρίσω μελιτζάνα κρεμμύδι και κολοκύθι μαζί με την μανέστρα, να προσθέσω την ντομάτα να βράσω για 5' και μετά να βάλω τα μυρωδικά και το τυρί και να τις ψήσω! εγώ έκανα την εκδοχή σου κατερίνα και ήταν πολύ καλές τώρα θα κάνω και της μαμάς (αν και πιο βαριές)!! :grin
 
peloukos
9. 25-01-2010 10:17
 
Υπέροχο και εύκολο μπράβο σου.. :roll :roll :roll
 
thassos
10. 17-03-2010 01:32
 
Τη δοκίμασα και είναι πραγματικά τέλεια! 
Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι οτι η πιπεριές είναι καλύτερα να είναι nullκομμένες κάθετα, όχι όπως τα κλασσικά γεμιστά :)
 
kate
11. 17-03-2010 01:52
 
Λοιπόν αυτό με το κόψιμο της πιπεριάς δεν το είχ σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο. Την επόμενη φορά έτσι θα τις κόψω :)
 
ekaterini
12. 17-03-2010 07:17
 
Καλέ πως μου είχε ξεφύγει αυτή η νοστιμιά :upset πάει για άμεση εκτέλεση :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 04/06/10 )