Ένας συνδυασμός ιταλικής και ελληνικής κουζίνας που ελπίζω να σας ενθουσιάσει όπως ενθουσίασε και εμάς
Υλικά
- 6 πιπεριές κόκκινες μεγάλες και γλυκιές
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 γρ. μανέστρα
- 2-3 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στον τρίφτη (τα οποία έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα να φύγουν τα πολλά νερά)
- 1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300 γρ. ντοματάκια (από κονσέρβα) χοντροκομμένα
- 2-3 κουτ. φρέσκος δυόσμος
- 1 ποτ. κρασιού λάδι ελιάς
Εκτέλεση
Βράζουμε την μανέστρα για περίπου 5' σε βραστό νερό ή σε ζουμί κοτόπουλου (για περισσότερη γεύση). Την σουρώνουμε, πρέπει να είναι al dente και την μεταφέρουμε σε μπωλ όπου προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το τυρί, τον δυόσμο, το λάδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Γεμίζουμε τις πιπεριές, που έχουμε καθαρίσει και πλύνει και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Ρίχνουμε στο πυρέξ λίγο από το ζουμί της μανέστρας που βράσαμε,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45'. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι ακόμα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ στο γκρίλ για 5'. Σερβίρουμε αμέσως Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7285 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |