Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλακτομπούρεκο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Τρίτη, 05/06/07
dsc00052

Υλικά :

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι
  • 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να μη μας κολλήσει, μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να πήζει. Μόλις αρχίσει η κρέμα να πήζει ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώνει. Στο μεταξύ, στρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί με τα μισά φύλλα, αλείφοντας προσεκτικά ένα ένα φύλλο με ένα πινελάκι με το βούτυρο.
Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Παίρνουμε τα φύλλα που εξέχουν και τα γυρίζουμε προς τα μέσα. Τα βουτυρώνουμε κι αυτά.
Συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, αλείφοντας με το βούτυρο. Κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν εξωτερικά με ένα μαχαιράκι ή καλυτερα ένα ψαλίδι. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον βούτυρο από πάνω από το γλυκό και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε περίπου στους 180ο βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο βέβαια, για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι, λίγο-λίγο με μια κουτάλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 18379
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 21-07-2009 11:17
 
πολύ ωραιο..όλοι που το δοκίμασαν αυτό είπαν.. :)
 
maria3
2. 19-04-2010 14:42
 
Ωραία συνταγή κι εγώ κάνω σχεδόν την ίδια όμως αντί να βάλω τα υλικά για την κρέμα μεσα στην κατσαρόλα ένα ένα και να προσέχω να μην ψηθούν τα αυγά και βολιάσει κι εγω δεν ξέρω τι άλλο , τα ανακατεύω σε ένα μπόλ και πριν ζεσταθει το γάλα πέρνω με μια κουτάλα,γάλα δυο τρεις φορές το ρίχνω μέσα στο μίγμα ανακατεύω και μετά το ρίχνω στην κατσαρόλα και περιμένω να δέσει. και δεν έχω και αγχος δοκιμάστε το!!!
 
kalliopimazonaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )