Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκάκι γλυκοπατάτας αστραπή ! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 25/02/09
Υλικά
  • 1 Μεγάλη γλυκοπατάτα καλά πλυμένη με την φλούδα της , και τρυπημένη βαθιά σε πολλά μέρη με ένα πιρούνι..
  • 1 κομμάτι χαρτί  που τυλίγουμε την πατάτα και του κάνουμε 2 τρυπούλες για να παίρνει αέρα..
  • Φούρνος μικροκυμάτων
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι,
  • λίγη σκόνη κανέλας
Εκτέλεση
  • Βάζω την γλυκοπατάτα στην σακούλα την δένω κόμπο, και την τοποθετώ στο φουρνο.
  • Γυρίζω τον διακόπτη στο φούλ, και γυρίζω τον χρονοδιακόπτη στο 7 . ή αν χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα με την πατάτα.
  • Μόλις ακουστεί το κουδουνάκι την βγάζω από τον φούρνο και το χαρτί, και με ένα μαχαιράκι την ξεφλουδίζω, και την κόβω ροδέλες του μισού εκ.
  • Μοιράζω στα κομμάτια το μέλι, και απο επάνω πασπαλίζω λίγη κανέλα.
Παρατήρηση: Οι ελληνικές πατάτες έχουν γεύση σαν κάστανο, είναι οι καφετιές εξωτερικά και εσωτερικά είναι κατάλευκες όταν ψηθούν. Οι πιο κοκκινωπές (οι εβραϊκές) όταν ψηθούν είναι πορτοκαλί εσωτερικά και δεν έχουν ούτε την νοστιμιά ουτε την γεύση του κάστανου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9986
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-02-2009 12:27
 
Mα τι ωραία και γρήγορη ιδέα είναι αυτή !! θα προμηθευτώ σήμερα κιόλας γλυκοπατάτες και θα σου πω εντυπώσεις...
 
ata
2. 01-03-2009 18:04
 
Μας αρέσουν οι γλυκοπατάτες κι όταν δεν βρίσκω ελληνικές παίρνω σπάνια ιταλικές που ειναι εξίσου γλυκές. 
Αν θες επειδή δεν έχουμε όλοι τα ίδια μικροκύματα, πες μου τι είναι ο διακόπτης στο 7. Χρόνος σε λεπτά? ή κατι άλλο?
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/02/09 )