Πως να κάνετε το κρέας του μοσχαριού ή του χοιρινού πολύ τρυφερό και μαλακό |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Πέμπτη, 26/02/09 |
Το κρέας του μοσχαριού που το βράζουμε στην κατσαρόλα σαν σούπα, κοκκινιστό ή ψητό κατσαρόλας γίνεται σαν μπαμπάκι εαν προσθέσουμε με όλα τα υλικά και λίγη ζάχαρη, 1/2 ή 1 κουταλάκι του γλυκού.Επίσηε το μοσχάρι καλό θα είναι να το αλατίζουμε στο τέλος, γιατί και αυτό συμβάλει. Επίσης βράζει και γίνεται λιώμα στην γρήγορη χύτρα στα 35΄.
Όταν το κάνουμε στον φούρνο μοσχάρι γιουβέτσι, συνήθως το βράζουμε πρίν πολύ καλά, αλλά και πάλι κρατάει τότε για σίγουρο και καλό ψητό, να βάλουμε μέσα στο ταψί με το κρέας 1 αποξηραμμένο τριανταφυλάκι, ή λίγο λικέρ τριαντάφυλο, ή 1 κουταλάκι μαρμελάδα τριαντάφυλλο.
Στις χοιρινές μπριζόλες (όχι του λαιμού) τις κανονικές που είναι και άπαχες και συνήθως είναι σκληρές, πριν τις βάλουμε για ψήσιμο, τις καλύπτουμε με λεπτές φέτες ακτινίδιου μόνον για 10΄ και μετά τα αφαιρούμε και τα πετάμε τα ακτινίδια., γιατί το κρέας μας θα γίνει λιώμα κυριολεκτικά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και στο μοσχάρι άν δεν θελουμε να είναι σκληρές.
Όλα αυτά εξηγούνται διότι τόσον το τριαντάφυλλο, η ζάχαρη και το ακτινίδιο , έχουν ιστοδιαλυτικές ιδιότητες. Και όπου οι ιστοί και τα νεύρα είναι σκληρά τα διαλύουν. Ειναι λοιπόν σίγουρο ότι θα το κάνουν το κρέας σαν βαμβάκι!... Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 51281 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
|