Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.06 (σιμιγδαλένιος με μέλι)
Χαλβάς Νο.06 (σιμιγδαλένιος με μέλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 26/02/09
image3_400_01

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)!

  • Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα.
  • Η κατσαρόλα να είναι βαθιά διότι μόλις μπουν τα υλικά του τηγανιού, θα μετατραπεί σε ένα μικρό ηφαίστειο όπου θα πετάει γύρω-γύρω και επάνω καυτό χαλβά!!!
  • Καλό είναι να φοράτε και γάντι κουζίνας κατά το ανακάτεμα!!!
Υλικά
Κατσαρόλας:
  • Γάντι κουζίνας
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ ποτήρι μέλι
  • 5 ποτήρια νερό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Φλούδα του ξυσμένου του λεμονιού
  • 6 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 χούφτα σταφίδες
Τηγανιού:
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • ½ ποτήρι αμύγλαδα χονδροκομμένα
Εκτέλεση:
Ρίχνω τα υλικά στη κατσαρόλα να βράσουν.
Παράλληλα βάζω τα υλικά στο τηγάνι για να καβουρδιστούν.
Μόλις η κατσαρόλα πάρει μια βράση βγάζω τα κανελλογαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού.
Φοράω γάντι κουζίνας!! και ρίχνω τα καβορδισμένα τα υλικά του τηγανιού στην κατσαρόλα.
Η κατσαρόλα μετατρέπεται σε μίνι ηφαίστειο, όπου ανακατεύω προσεκτικά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και να πάρει μια-δυο βράσεις.

Βάζω το μίγμα σε φόρμα μέχρι να κρυώσει λίγο και έπειτα την αναποδογυρίζω σε στρογγυλή πιατέλα.

Εάν θέλω πασπαλίζω με κανέλλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 23097
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 26-02-2009 12:07
 
πάρα πολύ καλή ιδέα!! εμείς συνίθως το φτιάχνουμε χωρίς μέλι αλλά νομίζω αξίζει η δοκιμή!! Μ'αρέσει πολύ επίσης να βάζω και κουκουνάρια!!Θα το δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία!!
 
scoogy
2. 26-02-2009 12:36
 
φαινεται πεντανοστιμος και πολυ ωραια φωτο!! 
ευχαριστουμε πασταφλωρα!!
 
margarita79
3. 26-02-2009 12:37
 
ξεχασα..και εγω βαζω κουκουναρι παντα στον χαλβα νομιζω του παει πολυ
 
margarita79
4. 26-02-2009 17:07
 
και εγώ πάντα βάζω κουκουνάρι στον χαλβά μου αλλά ποτέ μέλι. Νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Καθαρά Δευτέρα λοιπόν χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουκουνάρι πάντα και μέλι ;)
 
ekaterini
5. 26-02-2009 20:27
 
Υπέροχος ο χαλβάς..... εγώ προσθέτω εκτός από τα αμύγδαλα φιστίκι αιγίνης, κουκουνάρι και λίγο γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια. :zzz
 
Line
6. 26-02-2009 22:00
 
Line και αυτό με το πορτοκάλι ακούγεται τέλειο
 
ekaterini
7. 26-02-2009 22:03
 
αγαπημένος χαλβάς!!!ευχαριστώ!
 
marcy
8. 27-02-2009 12:26
 
ΜΜΜ πολύ ωραίο ακούγεται
 
Lydia
9. 15-04-2011 22:54
 
παιδιά εγώ μόλις τον έκανα και περιμένω να κρυώσει...πάντως έτσι ζεστό που τον δοκίμασα είναι πεντανόστιμος!!!! ευχαριστώ πολύ
 
skiouraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός