Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)!
- Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα.
- Η κατσαρόλα να είναι βαθιά διότι μόλις μπουν τα υλικά του τηγανιού, θα μετατραπεί σε ένα μικρό ηφαίστειο όπου θα πετάει γύρω-γύρω και επάνω καυτό χαλβά!!!
- Καλό είναι να φοράτε και γάντι κουζίνας κατά το ανακάτεμα!!!
Υλικά
Κατσαρόλας:
- Γάντι κουζίνας
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ ποτήρι μέλι
- 5 ποτήρια νερό
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Φλούδα του ξυσμένου του λεμονιού
- 6 γαρύφαλλα
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 χούφτα σταφίδες
Τηγανιού:
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- ½ ποτήρι αμύγλαδα χονδροκομμένα
Εκτέλεση: Ρίχνω τα υλικά στη κατσαρόλα να βράσουν. Παράλληλα βάζω τα υλικά στο τηγάνι για να καβουρδιστούν. Μόλις η κατσαρόλα πάρει μια βράση βγάζω τα κανελλογαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού. Φοράω γάντι κουζίνας!! και ρίχνω τα καβορδισμένα τα υλικά του τηγανιού στην κατσαρόλα. Η κατσαρόλα μετατρέπεται σε μίνι ηφαίστειο, όπου ανακατεύω προσεκτικά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και να πάρει μια-δυο βράσεις. Βάζω το μίγμα σε φόρμα μέχρι να κρυώσει λίγο και έπειτα την αναποδογυρίζω σε στρογγυλή πιατέλα. Εάν θέλω πασπαλίζω με κανέλλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 26849 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |