Η συνταγή αυτή προέκυψε εχθές, ψάχνοντας να φτιάξω κάτι διαφορετικό από πρασόρυζο και πρασόσουπα. Έτσι λοιπόν, κατέληξα στην παρακάτω πρόταση για φαγητό. Είναι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Το επιβεβαίωσαν και φίλοι. Υλικά - 3-4 μεγάλα πράσα
- 2 μεγάλα καρότα
- Μανιτάρια
- 1 κούπα γάλα περίπου
- Τυρί τριμμένο
- 3 αβγά
- Μαϊντανός
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι
- 2 ½ κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή Φαριν Απ)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο νερό. (Προτιμώ έτσι, παρά το λάδι για πιο υγιεινή διατροφή.) Ακολούθως κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Τρίβουμε το καρότο και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και την πάπρικα την γλυκιά. (Έριξα λίγο παραπάνω πάπρικα, μια και μου αρέσει και ταιριάζει πολύ στο φαγητό αυτό.) Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Σε μια ξεχωριστή λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το γάλα και αναμειγνύουμε, τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το προσθέτουμε στο πυρέξ μαζί με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το λάδι και το τυρί το τριμμένο. Ψήνουμε σε καλά θερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 25573 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |