Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λεμονόπιτα (Lemon pie) Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Πέμπτη, 26/02/09
dsc00024_400
Υλικά
  • 300 γρ χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 350 γρ αυγά(7 αυγά)
  • 350 γρ βιτάμ

Ζύμη για τάρτα

  • 225γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 πρεζα αλατι
  • 115γρ. βουτυρο η μαργαρινη παγωμενο και κομμενο σε κομματακια
  • 3-4 κουτ.σουπας παγωμενο νερο
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα και τη μισή ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε ελαφρά την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και την προσθέτουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά να μην κολλήσει.Οταν γίνουν κρέμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο δοχείο για να μη συνεχίζετε η βράση.Οταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο να ενωθεί καλά.Εχουμε ετοιμάσει και ψήσει την τάρτα (η συνταγή δίνεται παρακάτω)βάζουμε την κρέμα αποπάνω και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί(μπορούμε να το βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη για πιο γρήγορα αποτελέσματα).Μετά σε μπεν-μαρί λιώνουμε 400 γρ ζάχαρη σε 200 γρ ασπράδι(7 αυγά) όταν ενωθουν τα χτυπάμε μαρέγγα και τα βάζουμε πάνω από την τάρτα.Καραμελώνουμε και είναι έτοιμη.Το καπαμέλωμα γίνεται βάζοντας φωτιά με φλόγιστρο ή τοποθετώντας το ταψί στο φούρνο στο ψηλότερο σημείο και ανάβοντας το γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά (ώσπου να πάρει αυτό το καφετί χρώμα).

Για την ταρτα

Κοσκινιζουμε το αλευρι και το αλατι.Προσθετουμε τα κυβακια του βουτυρου και ανακατευουμε τα υλικα τριβοντας τα με τις ακρες των δαχτυλων μας μεχρι το μιγμα να μοιαζει με ψιχουλα ψωμιου.Πασπαλιζουμε το μιγμα με 3 κουτ.σουπας κρυο νερο και ανακατευουμε προσεκτικα με ενα πιρουνι.Πλαθουμε το μιγμα σε μπαλα.Αν ειναι πολυ ξερη και στεγνη και κομματιαζεται προσθετουμε αλλη μια κουταλια παγωμενο νερο ανακατευουμε και πλαθουμε παλι σε μπαλα.Τυλιγουμε την μπαλα της ζυμης σε διαφανη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 26371
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 27-02-2009 17:23
 
Ιωάννα μία λέξη μόνο ΑΨΟΓΟ. Τρελαίνομαι για γλυκά με λεμόνι. Μπαίνει στα αγαπημένα μου και θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία :eek
 
ekaterini
2. 27-02-2009 17:26
 
Επίσης να σου πω πως αν και το αλεύρι είναι παγωμένο (το βάλεις στο ψυγείο 2 ώρες πριν φτιάξεις την τάρτα) το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο ;)
 
ekaterini
3. 27-02-2009 19:30
 
Σε ευχαριστώ πολύ Κάτια αν και αυτή τη φορά δεν έμεινα ευχαριστημένη από την τάρτα μου.
 
iwanna
4. 28-02-2009 00:40
 
Ιωάννα μου μπράβο τέλεια φαίνετα η ταρτούλα σου :) έτσι τη φτιάχνω κι εγώ και γίνεται ανάρπαστη.Να αναφέρω μόνο επειδή την έχω πατήσει όταν χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού να πέρνουμε μόνο το κίτρινο γιατί αν βάλουμε και το λευκό του λεμονιού το γλυκό θα πιρίσει.
 
Fey
5. 28-02-2009 10:05
 
Ευχαριστώ πολύ Fey η κρεμούλα του έχει πολύ ωραία γεύση,η ζύμη της τάρτας δεν έγινε όπως την ήθελα.
 
iwanna
6. 01-03-2009 18:00
 
Δε με νοιάζει η ζύμη της τάρτας. Αρκεί που υπάρχει λεμονόκρεμα! τέλεια και στην όψη.
 
Nena
7. 01-03-2009 19:47
 
Eυχαριστώ όλα τα κορίτσια για τα καλά σας λόγια.
 
iwanna
8. 01-03-2009 20:33
 
Κορίτσια,έφιαξα το γλυκάκι χωρίς την τάρτα,(γιατί τεμπέλιασα),μόνο την κρεμούλα σε ατομικά γιουβετσάκια και βγήκε τέλειο, κάτι σαν κρεμ μπρουλέ. Δοκιμάστε το :zzz
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/08/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός