Υλικά
- 1 κιλό μήλα κατά προτίμηση φιρίκια
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- γαρύφαλα ολόκληρα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Καρφώνουμε σε κάθε μήλο από ένα γαρύφαλλο.
- Τα τοποθετούμε σε πυρέξ που σκεπάζεικαι τα περιχύνουμε με το κονιάκ και το κρασί.
- Πασπαλίζουμε κάθε μήλο με ζάχαρη και κανέλα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το σκέπασμα για να ροδίσουν τα μήλα.
- Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη και κανέλα!
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17739 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |