Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μήλα ψητά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • 1 κιλό μήλα κατά προτίμηση φιρίκια
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • γαρύφαλα ολόκληρα
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Καρφώνουμε σε κάθε μήλο από ένα γαρύφαλλο.
  • Τα τοποθετούμε σε πυρέξ που σκεπάζεικαι τα περιχύνουμε με το κονιάκ και το κρασί.
  • Πασπαλίζουμε κάθε μήλο με ζάχαρη και κανέλα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το σκέπασμα για να ροδίσουν τα μήλα.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη και κανέλα!
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 15358
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-03-2009 17:58
 
Ναι, ναι κάπως έτσι τάχω φάει τα φιρικάκια κι ειναι πανόστιμα. Μόνο που ο φίλος που μας τα φτιάχνει κάτι κάπως βάζει γρεναδίνη και αποκτούν ενα καταπληκτικό κόκκινο χρώμα.
 
Nena
2. 01-03-2009 19:50
 
Nena τα φτιάχνω και με γρεναδίνη. Θα ανεβάσω τη συνταγή να δεις πως :)
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός