Χταπόδι στιφάδο Νο.01 (με μανιτάρια) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Σάββατο, 28/02/09 |
Παραδοσιακή Συνταγή από τον Βόλο και το Πήλιο !!
Υλικά
- Χταπόδι βρασμένο με τον ζωμό του χωριστά,
- Κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια τα λένε οι Βολιώτες!)
- Φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη.
- Μανιτάρια πλευρώτους ή αμανίτες (τα λευκά μικρά σαν αυτά τα παριζιέν, τα φρέσκα), κομμένα μπουκιές.
- Ελαιόλαδο,
- Ξύλο κανέλας,
- Μπαχάρι σε κόκκους 4-5 σποράκια (μοσχοπίπερο)
- Κρασί κόκκινο , και ξίδι,
- αλάτι και πιπέρι,
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση - Στην κατσαρόλα με το λάδι σοτάρω το χταπόδι, κατόπιν τα μανιτάρια τα οποία ξεχωρίζω σε χωριστή πιατέλα, και επίσης σοτάρω και τα κρεμμύδια .
- Τα βάζω όλα μαζί χωρίς τα μανιτάρια και τα σβήνω με το κρασί και το ξίδι να βράσουν, και την ντομάτα μαζί.
- Όταν βράσουν στο τέλος τα αλατίζω και τα πιπερώνω και ρίχνω και τα μανιτάρια να αποτελειώσω το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.
- Σερβίρω και στολίζω με φρέσκιες ντοματούλες το πιάτο μου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7443 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )
|