Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Χταπόδι στιφάδο Νο.01 (με μανιτάρια)
Χταπόδι στιφάδο Νο.01 (με μανιτάρια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 28/02/09
Παραδοσιακή Συνταγή από τον Βόλο και το Πήλιο !!
Υλικά
  • Χταπόδι βρασμένο με τον ζωμό του χωριστά,
  • Κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια τα λένε οι Βολιώτες!)
  • Φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη.
  • Μανιτάρια πλευρώτους ή αμανίτες (τα λευκά μικρά σαν αυτά τα παριζιέν, τα φρέσκα), κομμένα μπουκιές.
  • Ελαιόλαδο,
  • Ξύλο κανέλας,
  • Μπαχάρι σε κόκκους 4-5 σποράκια (μοσχοπίπερο)
  • Κρασί κόκκινο , και ξίδι,
  • αλάτι και πιπέρι,
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
  • Στην κατσαρόλα με το λάδι σοτάρω το χταπόδι, κατόπιν τα μανιτάρια τα οποία ξεχωρίζω σε χωριστή πιατέλα, και επίσης σοτάρω και τα κρεμμύδια .
  • Τα βάζω όλα μαζί χωρίς τα μανιτάρια και τα σβήνω με το κρασί και το ξίδι να βράσουν, και την ντομάτα μαζί.
  • Όταν βράσουν στο τέλος τα αλατίζω και τα πιπερώνω και ρίχνω και τα μανιτάρια να αποτελειώσω το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.
  • Σερβίρω και στολίζω με φρέσκιες ντοματούλες το πιάτο μου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7456
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-03-2009 17:53
 
Τέλεια! Εγώ ως τώρα κάνω μόνο τα μανιτάρια στιφάδο αλλά και με το χταπόδι θα γίνεται θεσπέσιαλ!Merci.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )