Υλικά
- 1 1/2 κιλο γαλα πληρες
- 200 γρ σιμιγδαλι ψιλο
- 600 γρ ζαχαρη
- 150 γρ βουτυρο
- 4 αυγα
- 2βανιλλιες η ξυσμα πορτοκαλιου
- 4 φυλλα κρουστας (προαιρετικα)
Εκτέλεση
- Ριχνομε το γαλα τη ζαχαρη και το σιμιγδαλι σε κατσαρολα και ανακατευομε να μην σβωλιασουν.Ριχνομε ελαχιστο αλατι και τις βανιλλιες η το ξυσμα.
- Μολις δεσει η κρεμα κατεβαζομε απο τη φωτια και ριχνομε τα 2/3 του βουτυρου
- Στη συνεχεια χτυπαμε τ'αυγα στο μιξερ και αφου κρυωσει λιγο η κρεμα τα ριχνομε και ενσωματωνομε .
- Στρωνομε τα 4 φυλλα σ'ενα ταψι αφου τα βουτυρωσομε ενα-ενα καλακαι ριχνομε τη κρεμα.
- Ψηνομε στους 180 για 45'-50'.Αν θελομε μολις βγαλομε απο το φουρνο τη πιτα ριχνομε κανελλα και ζαχαρη.
Ειναι μια πολυ νοστιμη συνταγη που ειδα σε καποια τηλεοπτικη εκπομπη και τη φτιαχνω εδω και 4-5 χρονια. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11966 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |