Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλατόπιτα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από matina   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • 1 1/2 κιλο γαλα πληρες
  • 200 γρ σιμιγδαλι ψιλο
  • 600 γρ ζαχαρη
  • 150 γρ βουτυρο
  • 4 αυγα
  • 2βανιλλιες η ξυσμα πορτοκαλιου
  • 4 φυλλα κρουστας (προαιρετικα)
Εκτέλεση
  • Ριχνομε το γαλα τη ζαχαρη και το σιμιγδαλι σε κατσαρολα και ανακατευομε να μην σβωλιασουν.Ριχνομε ελαχιστο αλατι και τις βανιλλιες η το ξυσμα.
  • Μολις δεσει η κρεμα κατεβαζομε απο τη φωτια και ριχνομε τα 2/3 του βουτυρου
  • Στη συνεχεια χτυπαμε τ'αυγα στο μιξερ και αφου κρυωσει λιγο η κρεμα τα ριχνομε και ενσωματωνομε .
  • Στρωνομε τα 4 φυλλα σ'ενα ταψι αφου τα βουτυρωσομε ενα-ενα καλακαι ριχνομε τη κρεμα.
  • Ψηνομε στους 180 για 45'-50'.Αν θελομε μολις βγαλομε απο το φουρνο τη πιτα ριχνομε κανελλα και ζαχαρη.

Ειναι μια πολυ νοστιμη συνταγη που ειδα σε καποια τηλεοπτικη εκπομπη
και τη φτιαχνω εδω και 4-5 χρονια.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-03-2009 12:02
 
Ματινα τρελαινομαι για γαλατοπιτες μου φαινεται πολυ καλη θα τη δοκιμασω αμεσα!! 
εχεις μηπως και αλμυρη γαλατοπιτα?θα με ενδιεφερε πολυ
 
margarita79
2. 01-03-2009 17:49
 
Πωπω! καλή που φαίνεται! Θερμίδες όμως ε; όπως όλες οι πίτες θα μου πεις.  
Αλμυρή γαλατόπιτα πως Margi μου; Για να μάθουμε.
 
Nena
3. 01-03-2009 23:48
 
εμένα αυτή η συνταγή μου μυρίζει Λακωνία. 'Ετσι την έφτιαχνε και η θεία μου....... :eek
 
ekaterini
4. 02-03-2009 03:26
 
Κοριτσια ειναι πραγματικα νοστιμοτατη.Τις θερμιδουλες βεβαια τις εχει.Μια στο τοσο ομως δε βαριεσαι...Μαργαριτα για αλμυρη εχω μια συνταγη που θα την ανεβασω.Προκειται για τυροπιτα χωρις φυλλο.Κατια φιλακια απο Σκαλα.
 
matina
5. 01-09-2009 01:47
 
Ματινάκι χτες επιτέλους την έφτιαξα. ΥΠΕΡΟΧΗ ;)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )