Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αμυγδαλωτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ανθόνερο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 25 γαρυφαλάκια
  • βούτυρο και λίγο αλεύρι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
  • Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη και αλέθουμε τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουταλιές της σούπας ανθόνερο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα.
  • Το πλάθουμε σε 25 μικρες μπάλες και καρφώνουμε στην κορυφή τους από ένα γαρυφαλάκι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
  • Βάζουμε σε σειρές τα αμυγδαλωτά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν κρυώσουν τα βουτάμε γρήγορα στο ανθόνερο και τα περνάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, να καλυφθούν πολύ καλά.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6186
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-03-2009 10:04
 
και οτι χρειαζομουν αυτη τη συνταγη.Θα τα δοκιμασω συντομοτατα.Ευχαριστουμε!! :p :zzz
 
matina
2. 03-03-2009 13:17
 
Πολύ μ αρέσουν. Πρέπει να τα φτιάξω.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός