Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πράσα στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • img_0659_400
    Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ
    1 κιλό πράσα χοντροκομμένα
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας κριθαρένιο παξιμάδι κοπανισμένο
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • φρεσκοτρμμένο πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ με σκέπασμα τα πράσα με τις πατάτες
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το κριθαρένιο παξιμάδι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
  • Πρσθέτουμε το κρασί, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο,στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18685
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-03-2009 18:05
 
πω πω τι ωραία ιδέα! Πρώτη φορά βλέπω τέτοια συνταγή. Μπράβο Φαίη :grin
 
ekaterini
2. 23-12-2009 06:22
 
Φαίη μου φαίνεται καταπληκτική η συνταγή αυτή. Θα την δοκιμάσω και θα στείλω φωτό (και εντυπωσεις φυσικά ;) )
 
mariaZ
3. 23-12-2009 12:22
 
Αυτή τη συνταγή δεν την είχα δει 8)  
Στο τελευταίο τέταρτο ψησίματος ρίξε από πάνω 2-3 φιλετάκια ψαριού (πέρκα, γλώσσα, βακαλάο) κι έχεις ένα υπερπλήρες γεύμα :zzz Το κάνω συχνά ;)
 
Flora
4. 27-12-2009 08:45
 
Φαιάκι μου το έφτιαξα κι αυτό. Ηταν κάτι διαφορετικό και νοστιμότατο. Μου άρεσε πολύ και μπαίνει στα φαγητά που θα φτιάχνω :)
 
mariaZ
5. 28-12-2009 21:08
 
Μαράκι μου χαίρομαι που σας άρεσαν και σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τον κόπο σου να βγάλεις και φωτό. :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/12/09 )