Υλικά
Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ | 1 κιλό πράσα χοντροκομμένα- 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας κριθαρένιο παξιμάδι κοπανισμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί λευκό
- φρεσκοτρμμένο πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ με σκέπασμα τα πράσα με τις πατάτες
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το κριθαρένιο παξιμάδι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
- Πρσθέτουμε το κρασί, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο,στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18685 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |