Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκουμάδες Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Κυριακή, 01/03/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
  • 1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • μέλι ή πετιμέζι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Σε μπωλ διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μαζί με το λεμόνι.
  • Αναμιγνύουμε με το χέρι τα υλικά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σφιχτή όσο και το ζυμάρι του ψωμιού.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κορδόνια.
  • Κόβουμε τα κορδόνια λοξά σε μικρές μπουκιές τις οποίες αφήνουμε ξανά να διπλασιαστούν σε όγκο (20 λεπτά με μισή ώρα).
  • Τις τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι
  • Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Τους περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Βγαίνουν 30 με 35 κομμάτια, έχουν λίγη δουλίτσα παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.


Προσοχή; Για να γίνονται οι λουκουμάδες μας πάντα τραγανοί και φουσκωτοί πρέπει να τους τηγανίζουμε σε άφθονο και καυτό λάδι σε φριτέζα ή βαθιά κατσαρόλα, ώστε να κολυμπάνε στο λάδι και να μη βρίσκουν στον πάτο του σκεύους.
Αν τους κάνουμε στο τηγάνι δε θα έχουν πολύ χώρο μέσα στο λάδι και θα γίνουν σαν τηγανήτες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8879
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-03-2009 17:15
 
πιπέρι... πολύ ενδιαφέρον Φαίη. Λες να το τολμήσουμε?
 
ekaterini
2. 03-03-2009 19:08
 
Κάτια τους έχω φάει σ ένα χωριό στην Πελοπόννησο απ όπου και η συνταγή. Μάλιστα ήταν και τηγανισμένοι σε ελαιόλαδο.Το πιπέρι κάνει τη διαφορά νομίζω και πρέπει να ξέρεις ότι χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά, ακόμη και σε ροφήματα σοκολάτας ;)
 
Fey
3. 04-03-2009 01:42
 
Άσχετο με την συνταγή αλλά να σου πω ότι και εγώ χρησιμοποιώ πιπέρι σε γλυκά που έχουν σοκολάτα. Έχω πιεί επίσης σοκολάτα ρόφημα με πιπέρι καγιέν και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. :roll Απλά με ξένισε το πιπέρι στους λουκουμάδες. Όταν όμως το δοκιμάσω θα σου πω :)
 
ekaterini
4. 05-05-2009 12:59
 
Fey μου εκανα τους λουκουμαδες σου!!!! 
Βγηκαν τελειοι!!!Ζεστανα λιγο μελι και τους περιεχυσα και εβαλα και λιγα τριμμενα καρυδια απο πανω τους! 
Οσοι δεν τους εχετε δοκιμασει σας προτεινω να το κανετε,θα γλειφετε τα δαχτυλα σας!Μπραβο ,Φει μου!
 
melita
5. 06-05-2009 23:30
 
Μελιτάκι χαίρομαι που σου άρεσαν, ελπίζω και του αντρούλη σου ;)  
Είναι λίγο μπελαλίδικοι αλλά αξίζουν τον κόπο. Να σε ρωτήσω πως σου φάνηκε το πιπέρι στη συνταγή; Το τόλμησες; :?
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/08/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός