Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
- 1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 3 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- μέλι ή πετιμέζι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μπωλ διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μαζί με το λεμόνι.
- Αναμιγνύουμε με το χέρι τα υλικά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σφιχτή όσο και το ζυμάρι του ψωμιού.
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κορδόνια.
- Κόβουμε τα κορδόνια λοξά σε μικρές μπουκιές τις οποίες αφήνουμε ξανά να διπλασιαστούν σε όγκο (20 λεπτά με μισή ώρα).
- Τις τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι
- Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Τους περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Βγαίνουν 30 με 35 κομμάτια, έχουν λίγη δουλίτσα παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει. Προσοχή; Για να γίνονται οι λουκουμάδες μας πάντα τραγανοί και φουσκωτοί πρέπει να τους τηγανίζουμε σε άφθονο και καυτό λάδι σε φριτέζα ή βαθιά κατσαρόλα, ώστε να κολυμπάνε στο λάδι και να μη βρίσκουν στον πάτο του σκεύους. Αν τους κάνουμε στο τηγάνι δε θα έχουν πολύ χώρο μέσα στο λάδι και θα γίνουν σαν τηγανήτες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10601 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |