Κλασικό λιβανέζικο πιάτο και μεζεδάκι που φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι κατά την διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Υλικά (για 12 falafel) - 400γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα στο νερό από την προηγούμενη)
- 4 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ.γλ. τριμμένο κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο food processor τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και αδειάζουμε το μίγμα.
- Πλάθουμε 12 κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτα από την κάθε μεριά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή όρεξη!
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρεβίθια από κονσέρβα Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22915 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |