Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Falafel Νο.02 (Φαλάφελ λιβανέζικοι ρεβιθοκεφτέδες)
Falafel Νο.02 (Φαλάφελ λιβανέζικοι ρεβιθοκεφτέδες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Δευτέρα, 02/03/09
img_1446_400

Κλασικό λιβανέζικο πιάτο και μεζεδάκι που φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι κατά την διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο.

Υλικά (για 12 falafel)
  • 400γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα στο νερό από την προηγούμενη)
  • 4 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. τριμμένο κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο food processor τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Πλάθουμε 12 κεφτέδες.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτα από την κάθε μεριά.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή όρεξη!

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρεβίθια από κονσέρβα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22915
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 02-03-2009 22:26
 
Eύκολα μου φαίνονται Κάτια.Τα είχα φάει από κάποιους φίλους που είχαν έρθει από Νότιο Αφρική.
 
iwanna
2. 03-03-2009 00:17
 
αυριο θα εκτελεστει η συνταγη. :zzz :p
 
matina
3. 03-03-2009 00:20
 
Βάζω τα ρεβίθια να φουσκώσουν και αύριο θα σου πω εντυπώσεις. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ φτιάχνω ρεβιθοκεφτέδες αλλά τα υλικά μας είναι διαφορετικά. :) :)
 
despoinaki
4. 03-03-2009 10:29
 
Τα ρεβύθια δεν τα βράζουμε καθόλου σε νερό? :)
 
fraoulitsa
5. 03-03-2009 13:16
 
Όχι δεν τα βράζουμε τα ρεβύθια.Εμένα μου αρέσει και βάζω πολύ περισσότερο μαϊντανό και παραπάνω σκόρδο. Να πρασινίσουν αρκετά δηλαδή. Αν έχετε κιμαδομηχανή, περάστε το μείγμα απο εκεί γίνονται ωραιότερα. Το μείγμα φυλάγεται στην κατάψυξη.Όταν το ξεπαγώσετε ρίξτε γαλέτα κι ανακατέψτε καλά ωστε να πλάθονται στρογγυλά μπαλάκια. Όταν τα τηγανίσετε θα είναι κρατσανιστά.
 
Nena
6. 03-03-2009 13:19
 
Να συμπληρώσω κι εγώ. Τα μπαλάκια τα πατάτε να γίνουν πλακέ, να μην είναι στρογγυλά σαν κεφτεδάκι.
 
sgr
7. 03-03-2009 16:08
 
Εγώ σας παρουσίασα την συνταγή ακριβώς όπως μου την είχε δώσει μία Λιβανέζα φίλη μου. Γεγονός είναι ότι και εγώ βάζω παραπάνω μαιντανό και παραπάνω σκόρδο αλλά όχι γαλέτα.
 
ekaterini
8. 05-03-2009 11:03
 
παιδιά στο Μεξικό αν δεν κάνω λάθος τα τρώνε μέσα σε πίτα με φρέσκα λαχανικά είναι εξαιρετικη λιχουδιά...ταιριάζει πολύ ωραία με ταχίνι! 8)
 
peloukos
9. 04-05-2009 23:28
 
καταπληκτικη η φωτο σου κατια!μια εικονα χιλιες λεξεις...μπραβο!!
 
margarita79
10. 05-05-2009 10:38
 
Τέλειο μεζεδάκι... το δοκίμασα και γω πρόσφατα και ξετρελάθηκα... :upset  
Μπράβο Κάτια!
 
Mary
11. 18-07-2012 17:20
 
ποοοο ποοοο! σημερα ειδα τη συνταγη στο Μαμαλακη! φαινονται υπεροχα!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/02/10 )