Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Δευτέρα, 02/03/09 |
Από τα τσιπουράδικα του Βόλου!
Υλικά
- 1 χταπόδι μέτριο
- 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες λεπτές ροδέλες,
- ½ κιλό πιπεριές ξεσποριασμένες , ολόκληρες ή κομμένες σε λωρίδες.
- Λάδι ελιάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες αποφλοιωμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση - Καθαρίζω το χταπόδι, και το βράζω με λίγο νερό σε μέτρια φωτιά για 15΄-30΄ της ώρας να μαλακώσει.
- Το κόβω , και το σοτάρω κομματιασμένο, μόνο του.
- Κατόπιν σοτάρω και τις μελιτζάνες και τις στραγγίζω σε ένα χαρτί απορροφητικό. Τηγανίζω ελάχιστα και τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι.
- Πολτοποιώ το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρω σε λάδι για 5-6΄. Πολτοποιώ τις ντομάτες και τις προσθέτω στο κρεμμύδι.
- Σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 10΄.
- Προσθέτω το χταπόδι, την μελιτζάνας και στην συνέχεια την πιπεριά σε τρεις στρώσεις δηλαδή.
- Προσθέτω και τον μαϊντανό στο τέλος .
- Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 10 –15΄ακόμα , μέχρι η μελιτζάνα να απορροφήσει τα ζουμιά και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6148 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )
|