(παραδοσιακή συνταγή Νάξου,Πάρου και Σίφνου) Υλικά - 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα /(ολόκληρο)
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 4 πατάτες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα σκόρδα και κόβοντας τα στη μέση αφαιρούμε το φύτρο τους.Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα στο χοιρινό .Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρέας απ’όλες τις μεριές έως ότου να κάνει κρούστα για περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε πελτέ και τρίβουμε με σπάτουλα να πιάσει στην κατσαρόλα.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα,αλάτι,πιπέρι , ζάχαρη και τέλος περιχύνουμε με 1 φλ. Νερό.Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.Τις ροδίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Αφού βράσει για 1 ½ ώρα το κρέας το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες προσθέτουμε τις σωταρισμένες πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9907 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |