Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1/2 φλυντζάνι ηλιελαιο
Για τη γεμιση- 2 κούπες αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ανθόνερο
Για το σιρόπι- 2 φλυντζάνια νερό
- 2 φλυντζάνια ζάχαρη
- 2 κομάτια κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα
- ανθόνερο
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πέρνουμε 2-2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου 2 κουταλάκια γέμιση.
- Το τυλίγουμε σε ρολό απο την πλατιά μεριά του φύλλου.
- Όταν τα κάνουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 1/4 φλυντζάνι λάδι και λίγο νερό.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7957 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |