Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπακλαβαδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fraoulitsa   
Τρίτη, 03/03/09
Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλυντζάνι ηλιελαιο
Για τη γεμιση
  • 2 κούπες αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ανθόνερο
Για το σιρόπι
  • 2 φλυντζάνια νερό
  • 2 φλυντζάνια ζάχαρη
  • 2 κομάτια κανέλα
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • ανθόνερο
  • λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Πέρνουμε 2-2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου 2 κουταλάκια γέμιση.
  • Το τυλίγουμε σε ρολό απο την πλατιά μεριά του φύλλου.
  • Όταν τα κάνουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 1/4 φλυντζάνι λάδι και λίγο νερό.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6527
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-03-2009 17:12
 
Τα αμύγδαλα φαντάζομαι είναι ξεφλουδισμένα έτσι?
 
ekaterini
2. 04-03-2009 12:08
 
όχι δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε τα αμύγδαλα. απλά τα βάζετε στο μούλτι να αλεστούν
 
fraoulitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός