Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Καλαμαράκια γεμιστά Νο.04 (με ελιές και αμύγδαλα)
Καλαμαράκια γεμιστά Νο.04 (με ελιές και αμύγδαλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 04/03/09
Της Καθαροδευτερας, μόνον για καλούς ψήστες!!!…
Υλικά
  • 8 μεγάλα καλαμάρια (800 γραμ).
Για την μαρινάδα:
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρεσκοστιμμένο λεμόνι
  • φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο δηλαδή κόκκινο καυτερό πιπέρι όχι πολύ όμως !
Για την Γέμιση
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι,
  • 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 1 λεμονιού το ξύσμα ,
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια,
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.
Εκτέλεση
  • Τρίβω με βούρτσα την σκάρα και την λαδώνω καλά.
  • Ανάβω τα κάρβουνα να γίνουν γιατί θέλω πολύ δυνατή φωτιά.
  • Ξεχωρίζω τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρώ το κόκαλο. Κόβω λίγο από το κωνικό άκρο του σώματος την γωνία για να γίνει τρυπούλα μισού εκατοστού.
  • Πλένω καλά και τα σκουπίζω.

  • Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα καλαμάρια, και τα τρίβω, και τα ανακατεύω με το χέρι, μέχρι να μπεί η μαρινάδα και μέσα στα καλαμάρια , για να νοστιμίσουνε. Τα αφήνω έτσι για 15΄-20΄.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά της γέμισης και τα χοντροκόβω.

  • Γεμίζω κάθε καλαμάρι με 1 κουταλιά της σούπας, και το κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
Ψήσιμο
εδώ είναι όλη η τέχνη!!
Βάζω την σκάρα επάνω ή πολύ κοντά στην φωτιά . Τοποθετώ επάνω πρώτα τα πλοκάμια και τα γεμισμένα καλαμάρια με την κοψιά προς τα επάνω. Σε λίγο θα φουσκώσουν. Με την λαβίδα, τα πατώ ελαφρά μια φορά να ξεφουσκώσουν, προσέχοντας πολύ να μην βγει η γέμιση . Αφήνω να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν γραμμές. Τα αναποδογυρίζω και τα ξανααλεί8φω με την μαρινάδα 2-3 φορές κατά το ψήσιμο. Το ίδιο κάνω και με τα πλοκάμια. Μπορεί να χρειαστεί να γυρίσω τα γεμιστά καλαμάρια και από τις πλαϊνές πλευρές.

Σερβίρω με φύλλα ρόκας και άλλα σαλατικά και με πιπεριές τουρσί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4808
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός