Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό με φρυγανιές Νο.02 με κακάο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Vanessa   
Τετάρτη, 04/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκό με φρυγανιές Νο.02 με κακάο
Σελίδα 2
Υλικά
  • Φρυγανιές
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 ερμόλ
  • τρούφα (τριμμένη, όχι σε σταγόνες)
  • κακάο
  • ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βράζω το κακάο με τη ζάχαρη. Περίπου υπολογίζω 1 ποτήρι νερό για κάθε κουταλιά κακάο και 1 κουταλιά ζάχαρη. Αν θέλω να γεύομαι περισσότερο κακάο παρά ζάχαρη, μειώνω τη δόση της ζάχαρης.
  • Στο μίξερ χτυπάω το ζαχαρούχο με το ερμόλ για 8-10 λεπτά.
  • Μόλις βράσει το κακάο, βουτάω σ' αυτό 1-1 τις φρυγανιές και τις στρώνω σε τετράγωνο ταψί.
  • Στρώνω πάνω από τις φρυγανιές τη μισή δόση της κρέμας.
  • Ξαναβάζω μία στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο κακαο. αν το κακάο δεν φτάσει, βράζω λίγο ακόμη.
  • Στρώνω την υπόλοιπη μισή δόση της κρέμας.
  • Ρίχνω την τρούφα.
  • Βάζω στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  • Σερβίρω.

σημειωση 1: Εγώ αυτό το γλυκό το φτιάχνω τα τελευταία 10 χρόνια και τρώγεται μέσα σε 1,5 μέρα! Όλοι γλείφουν τα δάχτυλά τους!

σημειωση 2: Επειδή το φτιάχνω χρόνια, ξέχασα τις ακριβείς δόσεις των υλικών και πλέον υπολογίζω με το μάτι...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 20603
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 05-03-2009 14:01
 
Tί είναι το ερμόλ?
 
Christia
2. 05-03-2009 14:27
 
Αν το ζητήσεις από το σούπερ μάρκετ, θα σου το δώσουν. :)  
Είναι σε ίδια συσκευασία με το ζαχαρούχο, αλλά το ερμόλ είναι άσπρο και στερεό...
 
vanessa
3. 05-03-2009 16:29
 
δηλαδή είναι γάλα ? ή σαντιγύ ?
 
ekaterini
4. 05-03-2009 16:54
 
κατια ειναι πολυ συμπαγης σαντιγυ κονσερβοποιημενη και ετοιμη με ζαχαρη κτλ την χτυπαμε στο μιξερ και αφρατευει φανταζομαι πως μπορει καλλιστα να αντικατασταθει με μια απλη κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ.
 
margarita79
5. 05-03-2009 18:09
 
Αυτό είναι! :) :zzz :zzz  
Δεν ξέρω, όμως, αν μπορεί να αντικατασταθεί, γιατί δεν το δοκίμασα... :roll
 
vanessa
6. 05-03-2009 20:58
 
Κορίτσια μου το ερμόλ είναι ακριβώς όως το μόρφατ αυτό που είναι σε συσκευασία όπως το ζαχαρούχο γάλα και είναι στη μορφή όπως το παγωμένο βούτυρο. Κανονικά το χτυπάμε με ζάχαρη και προσθέτουμε κονιάκ ή κάποιο άλλο αρωματικό. Στη συγκεκριμένη συνταγή δε νομίζω να χρειάζεται ζάχαρη επειδή έχει αρκετή το ζαχαρούχο. Τι λες κι εσύ Βανέσσα; :?
 
Fey
7. 06-03-2009 14:09
 
Έδωσες σε όλες μας να καταλάβουμε αυτό που δεν μπορούσα να σας κάνω κατανοητό! :)  
Μπράβο, Φαίη μου! :zzz  
 
Υ. Γ.: Νομίζω ότι, εφόσον ξέρεις τι είναι το ερμόλ, δικαιωματικά πρέπει πρώτη να φτιάξεις το γλυκό μου και να μας πεις τις εντυπώσεις!.. :grin ;) 8)
 
vanessa
8. 06-03-2009 19:15
 
Να συμπληρώσω ότι το βρίσκουμε στα ράφια με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής, τα γκαρνί και τις σαντιγύ σε σκόνη και όχι στα ψυγεία και είναι φυτική σαντιγύ. 
Φυσικά και θα το φτιάξω είναι ήδη στα αγαπημένα :p  
Πες μου μόνο τις φρυγανιές τις βουτάμε στο σιρόπι στιγμιαία φαντάζομαι έτσι; :?
 
Fey
9. 06-03-2009 20:42
 
Όχι στο σιρόπι, Φαίη μου, στο βρασμένο κακάο... 
Δεν θα τις βουτήξεις και θα τις βγάλεις αμέσως ούτε θα τις αφήσεις πάρα πολύ, γιατί οι φρυγανιές θα σπάσουν. Είναι έτοιμες μόλις σταματήσουν να βγάζουν... μπουρμπουλήθρες... :p :zzz
 
vanessa
10. 10-03-2009 10:51
 
Επειδή έχω τα υλικά στο σπίτι και σκέφτομαι να το φτιάξω σήμερα, πόσες φρυγανιές χρησιμοποιείς για την συγκεκριμένη δόση και σε τι διαστάσεων σκεύος το φτιάχνεις ?
 
ata
11. 10-03-2009 16:06
 
Εδώ που είμαι, όχι στο κανονικό μου σπίτι, το έφτιαξα 1 φορά στο ταψί της κουζίνας και χρησιμοποίησα κάτι λιγότερο από 4 πακετάκια φρυγανιές (αυτά τα πακετάκια που έχουν μέσα 10-12 φρυγανιές).
 
vanessa
12. 10-03-2009 16:08
 
Και χρησιμοποίησες αυτήν την ποσότητα για 2 στρώσεις φρυγανιές και 2 κρέμας έτσι Βανέσσα ?
 
ata
13. 10-03-2009 20:06
 
Ναι, καλή μου, όπως λέει η συνταγή... 
Τι έκανες τελικά, το έφτιαξες; 
Να πεις τις εντυπώσεις σου σε όλο το forum! 8)
 
vanessa
14. 10-03-2009 20:08
 
Παράλειψη Συμαντική που την ξέχασα!!! :eek  
Στο ταψί της κουζίνας χρησιμοποιώ 2 ζαχαρούχα και 2 ερμόλ! Για να είναι η κρέμα πλούσια! 
Τώρα αν το έφτιαξες ήδη με 1+1, θα είναι λίγο πιο φτωχό, αλλά εξίσου ωραίο... :zzz
 
vanessa
15. 14-03-2009 23:36
 
Βανέσσα το έφτιαξα 2η φορά σήμερα και βγήκε φανταστικό :zzz Χρησιμοποίησα ταψάκι περίπου το μισό από του φούρνου, πήρε 2 πακετάκια φρυγανιές και 3 ποτήρια κακάο. Επίσης αντί για τρούφα το πασπάλισα με σκόνη κακάο και του πήγαινε πολύ. 
Την πρώτη φορά που το έφιαξα έβαλα 2 ποτήρια κακάο με αποτέλεσμα να μη βραχούν καλά οι φρυγανιές και μου χάλαγε λίγο στο κόψιμο. Δικό μου λάθος γιατί το φοβήθηκα :sigh ήταν όμως πάλι νοστιμότατο.Σήμερα έγινε τέλειο και καθιερώθηκε. Κορίτσια δοκιμάστε το ;)  
 
Α να προσθέσω η σαντιγί που χρησιμοποίησα λέγεται morfat creamy.To ermol είναι το ίδιο αλλά άλλη μάρκα,
 
Fey


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός