Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα γλυκιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από olganikop   
Τετάρτη, 04/03/09

Είμαι καινούριο μέλος και αυτή είναι η πρώτη μου συνταγή.Ο άντρας μου τρελαίνεται γι'αυτήν.Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
  • 3 κιλά κολοκύθα κόκκινη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • 300 γρ. μέλι
  • Λίγη σταφίδα προαιρετικά
  • 2 πακέτα φύλλο λεπτό για γλυκά
  • 250 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • βούτυρο για το λάδωμα των φύλλων

Για το σιρόπι

  • 350 γρ. μέλι
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. νερό
  • Λίγο ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα και την βράζουμε με ελάχιστο νερό. Την βάζουμε σε ψιλό σουρωτήρι για να στραγγίσει τελείως το νερό της. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την κολοκύθα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την φρυγανιά,την κανέλα,την καρυδόψιχα,το μέλι και αν θέλετε και την σταφίδα.
Στρώνουμε στο ταψί το ένα πακέτο φύλλου ως εξής:Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 2 φύλλα.Αλείφουμε το δεύτερο φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγη αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το πακέτο. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα της κολοκύθας και το σκεπάζουμε με τα φύλλα του δεύτερου πακέτου,με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή απλώνουμε 2 φύλλα,αλείφουμε κάθε δεύτερο φύλλο με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
Χαράζουμε την πίτα μπακλαβαδωτά και ψήνουμε στους 170 περίπου 45 λεπτά.
Βράζουμε 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνουμε στην πίτα όταν αυτή μισοκρυώσει.

Καλή όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13967
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-03-2009 16:27
 
Καλώς ήρθες και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή σου η οποία φαίνεται πεντανόστιμη :zzz
 
ekaterini
2. 05-03-2009 17:48
 
Καλωσόρησες και καλά μαγειρέματα.Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου.
 
iwanna
3. 05-03-2009 18:26
 
Καλώς ήλθες Ολγα ;) Όμορφη και νηστίσιμη η συνταγούλα σου :zzz  
Καλή αρχή, σ ευχαριστούμε :)
 
Fey
4. 05-03-2009 18:32
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.θα επανέλθω σύντομα με αλμυρή συνταγή
 
olganikop
5. 05-03-2009 21:23
 
Γεια σου Όλγα και καλωσήρθες!!! Έκανες αρχή με μια πολύ ωραία συνταγή. Συνέχισε έτσι... :grin
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )