Όταν έχεις μπροστά σου αυτά τα απίθανα λουλούδια πρέπει να τα μαγειρέψεις!! κι εγώ σήμερα λοιπόν έφτιαξα μια τάρτα. Υλικά Για τη ζύμη - 100γρ ανθότυρο
- 1 αυγό
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση- 6 τρυφερές αγκινάρες
- 2 μικρές πατάτες
- 2-3 κλωνάρια μάραθο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές λάδι και πολύ λίγο βούτυρο για το ταψί
- Το μισό από ένα μικρό κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίζουν. Καθαρίζουμε και τις πατάτες. Βάζουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες σε νερό που βράζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου όχι πιο πολύ.
|
| Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τέλος τον μάραθο ψιλοκομμένο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί (24 εκ.)
|
| Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη την απλώνουμε και καρυκεύουμε με αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την τάρτα μας . Τέλος σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα. Τα υλικά μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις πατάτες και στη θέση τους να προσθέσουμε μανιτάρια ψιλοκομμένα.Μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον Επίσης αντί των αυγών και του γάλακτος μπορούμε να προσθέσουμε μια κρέμα γάλακτος (για αυτούς που τη λατρεύουν)
|
| Εγώ για τις αρμυρές τάρτες χρησιμοποιώ αυτή τη ζύμη αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι όποια άλλη ζύμη τάρτας. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8102 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |