Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα με αγκινάρες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 04/03/09
___800x600_400

Όταν έχεις μπροστά σου αυτά τα απίθανα λουλούδια πρέπει να τα μαγειρέψεις!! κι εγώ σήμερα λοιπόν έφτιαξα μια τάρτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 100γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
  • 6 τρυφερές αγκινάρες
  • 2 μικρές πατάτες
  • 2-3 κλωνάρια μάραθο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές λάδι και πολύ λίγο βούτυρο για το ταψί
  • Το μισό από ένα μικρό κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίζουν.
Καθαρίζουμε και τις πατάτες. Βάζουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες σε νερό που βράζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου όχι πιο πολύ.

_800x600_400_01

Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τέλος τον μάραθο ψιλοκομμένο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί (24 εκ.)
__1_800x600_400_01

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη την απλώνουμε και καρυκεύουμε με αρκετό πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την τάρτα μας . Τέλος σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα.

 

Τα υλικά μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις πατάτες και στη θέση τους να προσθέσουμε μανιτάρια ψιλοκομμένα.Μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον
Επίσης αντί των αυγών και του γάλακτος μπορούμε να προσθέσουμε μια κρέμα γάλακτος (για αυτούς που τη λατρεύουν)

 

__800x600_400_01

Εγώ για τις αρμυρές τάρτες χρησιμοποιώ αυτή τη ζύμη αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι όποια άλλη ζύμη τάρτας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8102
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 06-03-2009 01:02
 
Και καλά τους έκνες γιατί το αποτέλεσμα φαίνεται άψογο :zzz  
Ως εδώ έφτασε η ευωδιά των λουλουδιών σου :)
 
Fey
2. 06-03-2009 07:40
 
Ζωγράφισες πάλι!!!!
 
iwanna
3. 06-03-2009 14:04
 
Αμάν Ξανθή τι μας κάνεις μεσημεριάτικα. Και το κακό είναι ότι μόλις φάγαμε. Αν δε βάλεις μάραθο πειράζει; :zzz
 
despoinaki
4. 06-03-2009 14:12
 
Δέσποινα περί ορέξεως ουδείς λόγος!! Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο μάραθος κι όχι ο άνηθος.Αν δεν σου αρέσει κανένα τότε μη βάλεις.
 
xanthibax
5. 06-03-2009 15:24
 
Xanthibax την εχω φτιάξει την συνταγή αυτή και είναι εξαιρετική !
 
evaggelia
6. 06-03-2009 16:25
 
που πας και τα βρίσκεις όλα αυτά τα υπέροχα?
 
ekaterini
7. 09-03-2009 22:37
 
Την έφτιαξα και ιδού το αποτέλεσμα! 
 
 
Να επισημάνω ότι εγώ δεν έβαλα πατάτα, αλλά μανιτάρια και αντί για γάλα εβαπορέ έβαλα γιαούρτι το οποίο χτύπησα με τα αυγά. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ξανθή είσαι εγγύηση στις συνταγές. :zzz
 
Mary
8. 09-03-2009 22:53
 
Νομίζω ότι με ξεπέρασες!!!Μπράβο!!!!
 
xanthibax
9. 11-03-2009 13:24
 
Ξανθή, φοβερή συνταγή! εγώ έβαλα και μανιτάρια και πατάτα και ήταν πολύ νόστιμη. Εκανα διπλή δόση και σήμερα θα την δοκιμάσω με κρέμα γάλακτος και αυγά ή γιαούρτι και αυγά όπως η Μαίρη. 
Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή :)
 
filadelphia
10. 12-03-2009 09:58
 
Ξανθούλα μου πολυ ωραία στην εμφάνιση η πιτούλα σου αλλά και της Μαιρούλας σκίζει ετσι????????????  
φαντάζει υπέροχη. 
 
συγχαρητήρια κορίτσια!!!
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )